Yleisöä 2320

3-4-3
vko.38 // 23.9.2020

FC Lahti haki voiton SJK:sta (SJK-FC Lahti 0-1)

FC Lahti palasi voittokantaan ja katkaisi samalla SJK:n voittoputken hakemalla niukan 1-0-voiton Seinäjoelta keskiviikkona.

Ottelun ainoan maalin viimeisteli FC Lahden Jasin Assehnoun parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa.

Pelin ensimmäinen puoliaika oli melko aneeminen. Kumpikin joukkue varoi tekemästä virheitä, eikä siten tilanteitakaan pahemmin nähty. Nekin vähät mitä nähtiin, tulivat erikoistilanteista. FC Lahti sai niistä ensimmäisen kulmapotkusta, kun puolustaja Timi Lahti pääsi kokeilemaan, mutta Jesse Östillä ei ollut vaikeuksia torjunnan kanssa. SJK:n ensimmäisen tilanteen sai puolestaan Matej Hradecky, mutta todellista vaaraa ei siitäkään syntynyt. FC Lahti piti selvästi enemmän palloa ensimmäisellä puoliajalla ja tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toisella puoliajalla SJK oli hieman rohkeampi pelissään, mutta ensimmäisen maalipaikan sai jälleen FC Lahti erikoistilanteesta. Dimitri Imbongo kieriskeli vapaapotkun kuudentoista kulmalla ja Jasin Assehnoun veto oli mennä kohti etuyläkulmaa. Jesse Öst kuitenkin venyi hyvään torjuntaan.

60 minuutilla SJK sai vapaapotkun vasemmalta laidalta, ja Emmanuel Ledesman kierteinen pallo tuli hyvin maalin eteen, missä juuri vaihdosta sisään tullut Mehmet Hetemaj pääsi puskemaan. FC Lahden Patric Rakovsky kuitenkin torjui ja pallo jäi elämään maalin eteen. Matias Vainionpää veti kovaa ja matalana kohti maalia, mutta jälleen Rakovsky sai itsensä eteen. Pallo pomppasi jopa ylärimaan Hetemaj'n toisesta yrityksestä ja siitä tulleesta paluupallosta Tero Mäntylä puolestaan puski sen verkkoon. Erotuomari Dennis Antamo kuitenkin hylkäsi maalin. Antamo näki tilanteessa rikkeen ja peliä jatkettiin FC Lahden vapaapotkulla.

70.peliminuutilla, kesken SJK:n hyvän painostusjakson, Jasin Assehnoun laittoi komealla vedolla pallon SJK:n maaliin. Tilanne lähti keskialueen pallonmenetyksestä tulleesta vastahyökkäyksestä ja Assehnoun leikkasi siitä kohti boksin kulmaa. Sijoitus löysi tiensä aivan maalin takakulmaan. Maalin jälkeen FC Lahti aloitti ajanpeluun ja vähän väliä pelaajat kuluttivat tärkeitä sekunteja joko maassa maaten tai hitaasti vaihtoon mennen. Antamo nosti kertaalleen näistä myös lappua.

SJK painoi pelin FC Lahden maalille ottelun lopussa ja sai useita paikkoja sekä kulmatilanteita, missä päästiin moneenkin kertaan kokeilemaan laukausta. FC Lahden pelaajat kuitenkin puolustivat uhrautavasti ja blokkasivat tilanteita minkä ehtivät. Myös SJK-maalivahti Öst nousi tilanteissa mukaan ja pääsi jopa vetämään kertaalleen kohti maalia, mutta Rakovsky torjui. Paras tasoituspaikka näistä tuli Nikko Boxallin sivurajaheiton jälkeen ottelun lisäajalla, kun pallo jo pelattiin ulos boksista, mutta Ledesma näki Vainionpään vapaana. Vainionpää pääsi tuikkaamaan kohti taka-alakulmaa, mutta pallo meni harmittavasti tolpan väärältä puolelta ohi, otettuaan kosketuksen FC Lahden puolustajasta.

Vielä vähän ennen loppua, Boxall kaadettiin aivan boksin kulmalla, mutta erotuomari Antamo ei antanut vapaapotkua eikä rangaistupotkua, vaikka sitä yleisö tilanteessa kovasti vaatikin. Peli päättyi pieneen torikokoukseen, kun FC Lahden-puolustaja Timi Lahti kävi vielä kuumentamassa kotiyleisöä maalin takana ja muutama SJK-pelaaja kävi muistuttamassa häntä asiasta. Sen suuremmalta draamalta kuitenkin vältyttiin ja FC Lahti nappasi itselleen tärkeän voiton mukaansa.

SJK – HIFK maanantaina OmaSp Stadionilla 28.9. kello 18.30 ja FC Inter – FC Lahti Veritas Stadionilla maanantaina 28.9. kello 18.30

Lähde: SJK:n verkkosivut