4-3-3
vko.36 // 9.9.2020

IFK Mariehamn nousi Ademin maaleilla tasoihin (IFK Mariehamn-FC Lahti 2-2)

Albion Ademin hurja maalivire sai jatkoa. (Kuva: Juha Tamminen)

Albion Ademin hurja maalivire sai jatkoa, kun hän nosti maaleillaan IFK Mariehamnin kahden maalin takaa-ajoasemasta 2-2 (0-1)-tasapeliin.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin yksi maali, kun FC Lahden Mikko Kuningas pääsi sijoittamaan pallon verkkoon.

Toisen puoliajan alussa alkoi tapahtua. Kymmenen minuuttia oli pelattu, kun Vahid Hambo vei lahtelaiset kahden maalin johtoon. Kuusi minuuuttia myöhemmin Veikkausliigan elokuun parhaaksi pelaajaksi valittu Albion Ademi kavensi ja kymmenen minuuttia myöhemmin Ademi laukoi komeasti tasoitusmaalin. Enempää maaleja ei nähty ja näin pisteet tasattiin.

FC Lahti oli tullut Maarianhaminaan kovalla asenteella. Kotijoukkue IFK Mariehamn oli ensimmäisellä puoliajalla vastaanottava osapuoli, eikä pärjännyt joukkuepelissä lahtelaisille. FC Lahti pyöritti palloa ja sai luotua hyviä keskitys- ja vetopaikkoja Mariehamnin maalilla.

Heti 5. minuutilla Altin Zeqiri pääsi vetämään, mutta Oskari Forman torjui yrityksen. Neljä minuuttia myöhemmin Teemu Jäntin ulkokierrepommi kiersi niukasti takakulmasta ohi. Kotijoukkue sai ensimmäisen paikkansa vasta vartin pelin jälkeen, kun vaaralliseksi tiedetty Ademi laukoi pienestä kulmasta.

Toinen puoliaika käynnistyi pirteästi molemmissa päissä kenttää. Ensin FC Lahti oli päästä paikkaan ja pian sen jälkeen IFK Mariehamn rakensi hyökkäystä toisessa päässä. Pallollisessa pelissä Lahti oli ensimmäisen puolikkaan tavoin askeleen isäntiä edellä.

Ottelun 55. minuutilla Arkivuo ja Hambo juonivat Lahden illan toisen maalin. Arkivuo keskitti pallon upeasti toppareiden taakse ja Hambo pääsi sijoittamaan kuulan takuuvarmasti maalin takakulmaan.

IFK Mariehamn oli pallollisessa pelissä vastaantulija, mutta iski silti kavennuksen 62. minuutilla pallonmenetyksen jälkeen. Ademi pääsi laidalta paikkaan ja sijoitti varmasti lukemat 1-2:een. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ademi oli taas pahanteossa, mutta sijoitus meni reilusti ohi.

Ote alkoi maalin myötä siirtyä IFK Mariehamnille. FC Lahti laski pakkansa alemmas ja alkoi keskittyä nopeisiin vastaiskuihin. Ademi oli päättänyt hilata kotijoukkueen tasoihin ja se tapahtui 70. minuutilla. Ademi laukoi pallon yläkulmaan.

Kamppailun 71. minuutilla nähtiin debyytti, kun Arlind Sejdiu vaihdettiin kentälle Eemeli Virran tilalle. 74. minuutilla Zeqiri haistoi kotijoukkueen syötön ja karkasi katkon jälkeen puoliksi läpi. Vihainen veto suuntautui päin maalivahtia ja peliä jatkettiin kulmapotkulla. IFK Mariehamn oli lähellä menno johtoon 82. minuutilla, mutta lahtelaisten maalilla pyörinyt pallo pysähtyi lihamuuriin.

Viimeisen kympin aikana ei jarruteltu, mutta maaleja ei enää syntynyt. Ottelun lisäajalla Akseli Pelvas sai kamppailun viimeisen tekopaikan. Yritys takakulmaan pomppi kuitenkin ohi ja peli päättyi tasapeliin 2-2.

IFK Mariehamn matkustaa seuraavaksi maanantaina 14.9. TPS:n vieraaksi. FC Lahti sen sijaan isännöi samana päivänä KuPS:aa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut