4-4-2
vko.36 // 9.9.2020

KuPS jätti RoPS:n vaille mahdollisuuksia (KuPS-RoPS 3-0)

Usman Sale onnistui maalinteossa. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS ei antanut RoPS:lle yllätysmahdollisuuksia, vaan otti kotikentällään 3-0 (2-0)-voiton.

KuPS ratkaisi ottelun käytännössä ensimmäisen puoliajan tehokkaan kolmeminuuttisen aikana. Ensin Lucas Rangel avasi maalihanat, kun peliä oli käyty 30 minuuttia ja kolme minuuttia myöhemmin oli Usmani Salen vuoro tehdä maali.

Toisen puoliajan lopussa Aniekpeno Udoh kaunisteli vielä kuopiolaisten voittolukemia.

13:nnen sarjakierroksen liigaottelu eteni kotijoukkueen vahvassa komennossa. KuPS otti pelin haltuunsa heti ensihetkistä lähtien ja RoPS oli pahassa pyörityksessä pitkiä aikoja. Vaarallisia keskityspalloja sateli yhtenään RoPS:n maalin edustalle, kunnes kotijoukkue siirtyi ansaittuun johtoon puolen tunnin pelaamisen jälkeen.

Laitapuolustaja Saku Savolainen pääsi etenemään pallon kanssa päätyyn ja keskitti maalin eteen, jossa Rangel pääsi puskemaan kauniin johtomaalin keltaisille: 1-0 (30 min). Brassihyökkääjä teki tämän kauden neljännen liigamaalinsa hienolla tavalla.

Jatkoa seurasi jo parin minuutin kuluttua, jolloin KuPS sai sivurajaheiton omalla puolustusalueella. Savolaisen nakkaama heitto lensi eteenpäin Usman Salelle, joka eteni vauhdilla maalintekoon: 2-0 (33 min). Hyökkääjä teki tämän kauden toisen liigamaalinsa terävällä vedolla RoPS-maalin takanurkkaan.

RoPS pelasi toisella puoliajalla mallikkaasti, muttei pystynyt millään tavalla uhkaamaan hyvin pelannutta kotijoukkuetta. Illan kolmas maali tuli pelin loppuhetkillä, jolloin Udo pääsi viimeistelemään 3-0 (85 min). Syöttöpiste merkittiin maalivahti Otso Virtaselle, joka hankki tämän liigakauden toisen syöttöpisteensä ja torjui liigakauden viidennen nollapelin.

KuPS:n ottelut jatkuvat FC Lahden vieraana maanantaina 14.9. ja RoPS isännöi lauantaina 12.9. FC Honkaa.

Lähde: KuPS:n verkkosivut