TPS
4-4-2
vko.34 // 29.8.2020

KuPS voittoon TPS:sta (KuPS-TPS 3-1)

KuPS jatkaa tiukasti Veikkausliigan kärkikamppailussa kukistettuaan lauantaina TPS:n kotonaan maalein 3-1 (3-1).

Puolustaja Tabi Manga ja keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen toimivat kotijoukkueen maalintekijöinä ja lauantai-illan ensimmäinen osuma oli vierasjoukkueen epäonnekas oma maali.

TPS aloitti ottelun vauhdikkaasti kotijoukkueen tyytyessä tässä vaiheessa vielä hieman rauhallisempaan pelitempoon. Pelin ensimmäinen maali nähtiin noin puolen tunnin kohdalla, jolloin KuPS ryhtyi Ilmari Niskasen johdolla prässäämään palloa pitänyttä TPS-puolustajaa joka yritti palauttaa pallon alaspäin omalle maalivahdilleen. Paluupallo livahti tolpan juuresta Tepsin omaan verkkoon ja tulostaululle 1-0 (28 min).

KuPS siirtyi pian tämän jälkeen 2-0-johtoon: Niskanen keskitti laidasta ja maalille edennyt toppari Tabi Manga puski tyylikkäästi tämän sarjakauden ensimmäisen liigamaalinsa (35 min). TPS iski takaisin juuri ennen taukoa, kun Albijon Muzaci pääsi kaventamaan 2-1. KuPS iski vuorostaan heti seuraavalla minuutilla, jolloin Pennanen pääsi viimeistelemään 3-1 Lucas Rangelin syötöstä.

Nämä jäivät lauantaisen liigapelin lopputulokseksi. Kotijoukkue teki toisella puoliajalla useita pelaajavaihtoja, joiden kautta norjalaispuolustaja Mats Haakenstad pääsi pelaamaan kauden toisen liigaottelunsa ja ensimmäisensä kotikentällä. Latvian A-maajoukkuepuolustaja Igors Tarasovs pääsi myös lopussa kentälle viimeisten peliminuuttien ajaksi tekemään omaa liigadebyyttiään.

KuPS - RoPS keskiviikkona 9.9. kello 18.30 Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla ja TPS - FC Haka keskiviikkona 9.9. kello 18.30 Veritas Stadionilla.

Lähde: KuPS:n verkkosivut