4-3-3
vko.27 // 12.7.2020

FC Honka nousi lopussa tasoihin (FC Honka-KuPS 1-1)

Ilmari Niskanen iski ottelun avausmaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka nousi viime hetkillä 1-1 -tasapeliin KuPS:n kanssa. Ilmari Niskanen vei KuPS:n johtoon ensimmäisellä puoliajalla, mutta Hongan Jean Marie Dongou tasoitti pelin erotuomarin määräämällä lisäajalla.

Honka oli lähellä siirtyä kotijohtoon neljännellä minuutilla. Javi Hervas lähetti vapaapotkun maalille, ja Robert Ivanovin kurotus palloon jäi pienestä kiinni.

Borjas Martin nousi vahvasti pallon kanssa vartin kohdalla. Espanjalaishyökkääjän kaukolaukaus tuotti vaikeuksia Otso Virtaselle, mutta KuPS-vahti onnistui torjumaan pallon kulmapotkuksi.

Ottelun avausmaalin iski vierasjoukkue KuPS 21. minuutilla. Virtanen avasi pitkällä suoraan Ilmari Niskaselle, joka pääsi nokikkain Honka-vahti Markus Uusitalon kanssa ja laukoi vieraat johtoon.

Niskanen pääsi vielä muutamaa minuuttia ennen taukoa kokeilemaan vapaapotkusta, laukaus kuitenkin ohi Honka-maalin.

Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin lukemista 0-1.

KuPS oli lähellä tuplata johtonsa toisen nelivitosen alkuminuuteilla. Uusitalo ehti kuitenkin vielä Usman Salen lähietäisyydeltä tulleen ohjauksen tielle.

Honka rakensi 73. minuutilla hyvän hyökkäyksen vasemmalta laidalta. Viime hetkillä KuPS-puolustus pääsi kuitenkin tilanteessa väliin ja tuloksena oli kulmapotku kotijoukkueelle.

Henri Aalto nousi muutamaa minuuttia myöhemmin kahden vastustajan välistä ja viritti kaukolauksen kohti KuPS-maalia. Virtanen torjui puolustajan kudin kulmapotkuksi.

89. minuuttia oli kellossa, kun Honka oli jälleen lähellä tasoitusta. Vaihdosta kentälle tulleen Jean-Marie Dongoun laukaus karkasi kuitenkin maalin ohi.

Hetkeä myöhemmin Dongou kuitenkin onnistui. Demba Savage lähetti oikealta millintarkan keskityksen, ja Dongou puski sen Virtasen käsien kautta alakulmaan. Honka tuli näin lisäajalla tasoihin.

Enempää osumia ottelussa ei nähty, joten lopputuloksena oli pistejako numeroin 1-1.

FC Honka kohtaa seuraavaksi ensi lauantaina 18.7. kello 13 TPS:n Tapiolan Urheilupuistossa. KuPS on tulessa jo perjantaina 17.7. kello 18.30 alkavassa vierasottelussa Tampereen Ratinassa Ilvestä vastaan.

Lähde: FC Hongan verkkosivut