3-4-3
vko.33 // 22.8.2020

TPS yllätti FC Interin Turun derbyssä (TPS-FC Inter 1-0)

Pelin ratkaisija. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS otti lauantaina kauden toisen voittonsa Veikkausliigassa, kun FC Inter kaatui Turun derbyssä Aldayr Hernandezin maalilla 1-0.

TPS voitti kauden 2020 ensimmäisen Turun derbyn Aldayr Hernándezin puskumaalilla 1-0. TPS pystyi näin kääntämään kauden ensimmäisessä paikallispelissä kaikki ennakkoarviot päälaelleen. Ennen lauantaita FC Inter oli voittanut kaikki Veikkausliigapelinsä Turussa ja TPS vastaavasti hävinnyt kaikki kotiottelunsa Kupittaalle. Hieno taisteluvoitto toi roppakaupalla lisää uskottavuutta koko TPS-leiriin.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson lähti kauden ensimmäiseen derbyyn yllättävän levollisen ja häneltä onnistuikin kaikki. Hän oli saanut puhallettua joukkueeseensa tarpeeksi rennon ilmapiirin ja se näkyi kentällä. TPS-luotsin taktiikka onnistui myös täydellisesti ja pelaajavalinnat menivät täysin nappiin. TPS puolusti uhrautuvasti ja urhoollisesti, mutta joukkue pystyi luomaan myös useita hyviä maalipaikkoja.

TPS otti Rovaniemen vierailunsa jälkeen kauden toisen voittonsa ja nousi sarjataulukossa kuuteen pisteeseen. RoPS jäi taakse jo neljän pisteen päähän ja raitapaidat pyrähtivät myös FC Hakan ohi kahdella pisteellä. TPS:n edessä seuraavana on SJK, joka sekään ei ole enää kuin kaksi pistettä edellä.

TPS:n voittomaali syntyi jo 11. minuutin kohdalla. Hienon pelin pelannut Santeri Haarala antoi vapaapotkun vasemmalta ja pallo löysi tiensä Interin boksissa suoraan Hernándezin päähän, joka puski vastustamattomasti ensimmäisen sarjapelimaalinsa TPS:n paidassa.

Derby-konkari Mika Ääritalolla oli kaksi loistavaa paikkaa lisätä Palloseuran johtoa. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Haarala vapautti hänet keskeltä puolittaiseen läpiajoon, mutta Inter-maalivahti Henrik Moisander venytti pallon eteen. Toisella puoliajalla Albijon Muzaci pisti ovelan pienen siirron sivuun ja Ääritalo antoi vasurinsa laulaa, mutta Moisander sai jälleen käpälänsä väliin ja pelasti tilanteen.

Oli Interilläkin toki omat maalipaikkansa ottelussa. Toppari Rick Ketting ja maalipörssin kärkimies Timo Furuholm saivat molemmat pallon kertaalleen TPS-maalin ylärimaan, mutta sen lähemmäs maalia sarjajohtaja ei päässyt.

Jere Koponen oli TPS:n maalissa se puolustuksen viimeinen lukko. Hän hoiteli tonttinsa erittäin varmasti, mutta teki normaalin päivätyön päälle vielä muutaman paraatipelastuksen sekä oikea-aikaisen ulostulon.

TPS-HIFK Veritas Stadionilla keskiviikkona 26.8. klo 18.30 ja FC Lahti-FC Inter Lahden stadionilla maanantaina 31.8. klo 18.30

Lähde: TPS:n verkkosivut