TPS
5-3-2
vko.32 // 16.8.2020

IFK Mariehamn jatkaa voittoputkessa (IFK Mariehamn-TPS 1-0)

IFK Mariehamn otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kaatamalla sunnuntaina kotonaan TPS:n niukasti 1-0.

Ottelun ainoan maalin viimeisteli reilun puolen tunnin pelin jälkeen IFK:n Peter Makrillos.

IFK Mariehamn - TPS alkoi tutuilla alun tunnusteluilla, mutta varsin pian kotijoukkue otti komennon kentällä. Vajaan kymmenen minuutin kohdalla Kalle Taimi keskitti ja Akseli Pelvas pääsi puskemaan, mutta pallo leijaili TPS-maalin yli.

Seuraavan tilanteen rakensi sitten vierasjoukkue TPS, ja erikoistilanteesta. Sami Rähmönen lähetti kulman vasemmalta ja Rasmus Holma nousi päineen erinomaisesti väliin, mutta maan kautta pompannut pallo löysi tiensä suoraan hyvin sijoittuneen Oskari Forsmanin syliin.

Vajaan kahdenkympin kohdalla IFK Mariehamn hyökkäsi erittäin vaarallisesti ja asialla olivat TPS:lle tutut pelaajat. Albion Ademi vapautti vasemmalla laidalla Riku Sjöroosin, joka teki hyvä harhautusliikkeet ja latasi. TPS-maalivahti Jere Koponen venyi kuitenkin erinomaisesti pallon eteen ja torjui tilanteen kulmaksi.

Hetkeä myöhemmin IFK kirmasi taas nopeasti TPS:n alueelle. Ademi yritti sijoitusta TPS-maalin oikeaan takakulmaan, mutta IFK:n Peter Makrillos löi päänsä väliin ja pallo suuntautui aivan väärään suuntaan. Seuraavassa tilanteessa Pelvas sai Kalle Taimin pitkän sivurajan parin pompun jälkeen haltuunsa, mutta kohtuullisen painava tykki painui vasemmalta Palloseuran maalin ohi.

Vajaan puolen tunnin kohdalla TPS:n laitapuolustaja Masahudu Alhassan murjoi vasemmalla laidalla IFK:n Makrilloksen ja seurauksena oli vapaapotku. Ruotsalaiskärki Gustaf Backaliden ampui hieman yllättäen suoraan, mutta pallo kiersi jälleen hieman TPS-maalin vasemmasta tolpasta ohi.

34. minuutin kohdalla IFK Mariehamnin paine tuotti tulosta. Ademi painoi vasenta laitaa, leikkasi keskelle ja antoi loistosyötön keskelle Makrillokselle, joka ampui vasurilla aivan maalin oikean tolpan juureen.

TPS sai vapaapotkun 38. minuutin kohdalla, mutta 16-vuotiaan Niklas Pyyhtiän kuti lähti hieman liian korkealle. TPS leipoi toisen paikan perään, kun Babacar Diop taisteli pallon päädystä ja antoi ovelan lyhyen syötön Pyyhtiälle, mutta hänen keskityksensä leijaili hieman pitkäksi.

Johansson teki tauolla kylmästi kolme vaihtoa ja kentälle juoksivat Oskari Jakonen, Mika Ääritalo ja debyytin raitapaidoissa tehnyt Santeri Haarala. Johansson teki myös varsin onnistuneita taktisia siirtoja toiselle puoliajalle.

IFK tuli sähäkästi myös toiselle puoliajalle, mutta pikkuhiljaa myös TPS sai juonen päästä kiinni. Tatu Varmanen teki hyvän nousun ylös ja pallo tavoitti Diopin. Peliväline kimposi loppujen lopuksi Ääritalon jalkaan, joka antoi vasurin puhua, mutta tuloksetta.

Reilun tunnin kohdalla IFK:lla oli loistava tilaisuus lyödä TPS:lle luu kurkkuun. Ademi antoi vasemmalta loistosyötön Pelvakselle, mutta Koponen liimasi tämän vaarallisen maalipyssyn vedon mestarillisesti.

75. minuutin kohdalla TPS iski todella nopeasti vastaan. Albijon Muzaci yritti vapauttaa Haaralan yksin läpi, mutta tilanne liputettiin niukasti paitsioksi. Jakonen pääsi tulittamaan hetkeä myöhemmin kulman jälkitilanteesta, mutta IFK-puolustus sai päitä väliin.

Ottelu lopussa Ääritalo teki pari hienoa riistoa ja TPS painoi muutenkin päälle. Haarala pääsi laukomaan kertaalleen ensin ja hieman myöhemmin hänelle tarjottiin paikkaa vapaapotkusta. Veto kilpistyi kuitenkin IFK:n muuriin.

TPS ajoi takaa, juoksi ja teki vimmatusti töitä varsinkin ottelun viimeiset 20 minuuttia, mutta se tärkein, eli palkinto, jäi jälleen saamatta.

KuPS – IFK Mariehamn Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla lauantaina 22.8. kello 17.00 ja TPS – FC Inter Veritas Stadionilla lauantaina 22.8. kello 15.00.

Lähde: TPS:n verkkosivut