4-5-1
vko.32 // 14.8.2020

FC Inter kukisti HIFK:n (FC Inter-HIFK 3-2)

Connor Ruanen hermo piti rankkaritilanteessa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter otti 3-2 (1-1) taisteluvoiton perjantaina Veritas Stadionilla HIFK:sta vastaan pelatusta Veikkausliigaottelusta. Ottelun sankariksi nousi Connor Ruane, joka laukoi kaksi maalia. Voittomaali syntyi 87. minuutilla rangaistuspotkusta.

Interin meni ottelussa johtoon 21. minuutilla, kun Connor Ruane laukoi Matias Ojalaan kohdistuneesta rikkeestä tuomitun rankkarin maaliin. Maalia edelsi vahva Interin jakso, jonka aikana myös Liliulla oi hyvä paikka tehdä maali, mutta Arnold Origi torjui hyvin Inter-hyökkääjän puskun.

HIFK:n tasoitus 35. minuutilla oli komea. Luis Henrique loi itselleen laukaisupaikan hyvällä ensimmäisellä kosketuksella. Tarkka laukaus maalin takakulmaan ei jättänyt Aati Marttiselle mahdollisuuksia torjuntaan.

Inter pääsi ottelussa kuskin paikalle jälleen 63. minuutilla. Tällä kertaa maaliverkkoa heilutti kauden kahdeksannella osumallaan Timo Furuholm. Esityön maaliin tekivät Elias Mastokangas ja pallon maalin eteen puskenut Kevin Kouassivi-Benissan.

Interin johtoasema kesti noin kymmenen minuuttia. HIFK käytti tehokkaasti hyväkseen nopean vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Luis Henrique laukoi illan toisen maalinsa tolpasta takaisin kentälle kimmonneesta pallosta.

Ottelun loppuhetket tarjoisivat viihdettä koko rahan edestä. Vierasjoukkue HIFK oli lähellä johtomaalia 84. minuutilla, kun Inter ei päässyt ulos omalta puolustusalueelta. Interin helpotukseksi Adama Fofanan laukaus kimposi tolpasta maaliviivaa pitkin takaisin kentälle.

Kaksi minuuttia myöhemmin draamaa nähtiin HIFK:n maalilla. Interille tuomittiin ottelun toinen rankkari, kun vieraiden Fofana kaatoi maalitilanteessa Kouassivi-Benissanin. Inter-laituri Ruane ei jättänyt pilkulta jossiteltavaa, vaan laukoi pallon varmasti yläkulmaan.

HIFK-leirissä ei hyväksytty rankkaria. Tuomiota protestoinut maalivahti Origi ajettiin lopulta kentältä kahden varoituksen seurauksena.

HIFK ei saanut ottelun lopussa aikaan kunnon kirivaihetta. Näin ollen Interille kotivoitto ja kolme pistettä.

FC Inter pelaa seuraavaksi odotetussa Turun derbyssä lauantaina 22.8. HIFK sen sijaan siännöi Hakaa seuraavana päivänä.