3-4-3
vko.31 // 5.8.2020

IFK Mariehamn otti revanssin Interistä (IFK Mariehamn-FC Inter 2-0)

Albion Ademi iski IFK Mariehamnin johtomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn kuittasi viikonloppuna FC Interin vieraana kärsimänsä tappion ja kaatoi turkulaiset keskiviikkona kotonaan maalein 2-0 (1-0).

Albion Ademi vei Grönvittin johtoon jo reilun kymmenen peliminuutin jälkeen ja Peter Makrillos sinetöi kotivoiton parikymmentä minuuttia ennen päätösvihellystä.

Kotijoukkue pääsi ottelussa niskan päälle reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Albion Ademi päätti oman kuljetuksena tarkkaan laukaukseen maalin vasempaan kulmaan.

Vahvaa suunnamuutospelaamista avausjaksolla esittänyt IFK pääsi yrittämään seuraavan kerran maalia reilun vartin kohdalla. Tällä kertaa Henrik Moisander torjui hyvin Peter Makrillosin laukauksen. IFK:n seuraava paikka syntyi 30. minuutilla, kun Frankline Okoye pääsi tykittämään. Tämän laukauksen Moisander torjui yläkulmasta.

Inter piristyi vaisun avausjakson jälkeen toiselle puoliajalle. Joukkue sai pidettyä palloa hyvin kotijoukkueen kenttäpuoliskolla, mutta kunnon uhkaa Forsmanin maalille ei joukkue pystynyt luomaan.

Interin hakiessa tasoitusta rohkealla pelaamisella, pääsi kotijoukkue avausjakson tapaan aiheuttamaan Interille ongelmia vastahyökkäyksillä. Varsinkin Ademi ja Makrillos olivat pelipäällä.

IFK-kaksikko värkkäsi lopulta myös heidän toisen maalinsa 70. minuutilla. Maaliverkkoa heilutti tällä kertaa pallon 20 metristä alakulmaan laukonut Makrillos.

IFK:n toinen maali herätti Interin, jonka peli piristyi selvästi vaihtojen myötä. Timo Furuholm pääsi laukomaan seinäpelin päätteeksi 81. minuutilla, mutta Forsman torjui laukauksen upeasti.

Inter-paidassa kaudella 2007-2009 pelannut maalivahti nappasi käsiinsä myös taidokkaasti Rick Kettingin puskun minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua.

Kovasta yrityksestä huolimatta Inter saanut ottelussa tehtyä maalia, joten tällä kertaan pisteet ottelusta jäivät kotijoukkueelle.

RoPS – IFK Mariehamn Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 9.8. kello 17.00 ja FC Inter – FC Haka Veritas Stadionilla sunnuntaina 9.8. kello 18.30.

Lähde: FC Interin verkkosivut