vko.31 // 5.8.2020

SJK ja KuPS pistejakoon (SJK-KuPS 1-1)

Petteri Pennanen oli mukana sekä hyvässä että pahassa. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK ja KuPS päätyivät 1-1 (0-0)-pistejakoon Seinäjoella.

Ensimmäisellä puoliajalla SJK esitti kauden tähän mennessä parastaan ja piti KuPS:aa tiukilla. Etenkin Tuco oli pariinkin otteeseen lähellä maalintekoa, mutta Otso Virtanen venytti KuPS:n maalilla huipputorjuntoihin.

Kun SJK ei käyttänyt paikkojaan hyväkseen, niin KuPS iski toisen puoliajan alkuun. Petteri Pennanen vei KuPS:n johtoon komealla laukauksella. SJK ei kuitenkaan lannistunut, vaan tuli tasoihin rangaistuspotkusta vain kuusi minuuttia myöhemmin. Rankkari tuomittiin, kun Pennanen kaatoi rangaistusalueella Serge Atakayin. Niko Markkula toimitti pallon varmasti verkkoon. Joukkueet jakoivat näin pisteet.

Ottelun ensimmäisen hyvän hyökkäyksen rakenteli SJK. Nikko Boxall käynnisti hyökkäyksen omalta puoliskolta vasempaan ja siellä ensin Matias Vainionpää jatkoi pallon eteenpäin Denys Oliinykille. Oliinyk antoi komeasti kantapäällä pallon vauhdissa olleelle Serge Atakakayille, joka pääsi keskittämään matalana maalin eteen. Tuloksena kuitenkin vain kulmapotku.

KuPS pääsi näyttämään omaa vaarallisuuttaan pariin otteseen vasemmalta laidalta, Ilmari Niskasen, Petteri Pennasen ja Urho Nissilän yhteistyöllä, mutta SJK puolusti hyvin ja uhrautuvasti, eikä vedot päässeet SJK-muurin läpi.

Ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka pelattiin Tucolle maalin eteen. Keskityksen jälkeen Tuco oli nokikkain KuPS-maalivahdin kanssa, mutta tällä kertaa Otso Virtanen esitti paraatipelastuksen ja iski pallon yli yläriman. Virtanen torjui myös seuraavan Tucon tilanteen taka-alakulmasta, kun Tuco sai hyvän keskityksen ja jatkoi sen päällään kohti alakulmaa. Samassa tilanteessa Tuco ja KuPS-puolustaja Juho Pirttijoki kalauttivat päänsä yhteen ja Pirttijokea paikkailtiin jonkin aikaa kentällä.

Vielä ennen taukoa, sai SJK aivan unelmapaikan tehdä kunnon pukukoppimaali. Pallo tuli matalan läpi koko KuPS-puolustuksen ja Tuco ohjasi vedon täysin väärälle puolelle tolppaa. Siten tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toisen jakson alkuun KuPS oli mennä johtoon, kun matala keskitys löysi Usman Salen takatolpalta. Walter Viitala esitti kuitenkin hyvän torjunnan, aivan taka-alakulmasta.

KuPS:n korkea prässi tuotti tulosta ottelun 53. peliminuutilla. SJK ei saanut purettua palloa omalta alueeltaan ja se tuli kotijoukkueen epäonneksi suoraan KuPS:n Petteri Pennaselle, aivan parhaalla vetosektorilla. Pennanen käytti paikan ja sijoitti pallon takakulmaan.

Kauaa peli ei kuitenkaan vanhentunut, kun tapahtui toisessa päässä. Erinomaisella pelipäällä ollut Serge Atakayi kaadettiin boksissa, kunhän oli kiertämässä Petteri Pennasta. Pennanen liukui ja nosti jalkaa juuri sen verran, että samalla kamppasi Atakayin alueella. Pilkulta pallon laittoi varmasti sisään Niko Markkula ja huudatti kotiyleisöä.

Viitala pääsi torjumaan vielä kertaalleen Ilmari Niskasen yrityksen takakulmasta. Siitä seuranneesta kulmapotkusta, Nana Boateng pääsi kokeilemaan, mutta jälleen Viitala torjui. Viitala torjui vielä ennen loppua Petteri Pennasen kaukolaukauksen ja hänet valittiin ottelun pelaajaksi. Pisteet tasattiin 1-1 tasapelillä, varsin viihdyttävässä ja hyvätasoisessa ottelussa.

Tasapeli oli SJK:n kuudes peräkkäinen voitoton ottelu ja KuPS jatkaa edelleen tappioitta. SJK matkaa seuraavaksi maanantaina Hongan vieraaksi ja KuPS isännöi kärkiottelussa HJK:ta.

Lähde: SJK:n verkkosivut