4-3-3
vko.30 // 1.8.2020

SJK ja FC Haka tasatulokseen (SJK-FC Haka 1-1)

Samuel Chidi teki Hakan maalin. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK ja FC Haka jakoivat lauantaina pisteet Seinäjoella maalein 1-1. Samuel Chidi vei Hakan johtoon, mutta Ariel "Tuco" Ngueukam tasoitti pelin.

SJK sai jälleen ikäviä uutisia heti pelin alkuun, kun noin 6 minuutin pelin jälkeen Matej Hradecky jäi tuskissaan kentän pintaan. Huolto tuli paikalle ja Hradecky pystyi vielä jonkin aikaa jatkamaan kentällä. SJK oli kuitenkin pakotettu käyttämään ensimmäinen vaihto 17. peliminuutilla ja Mehmet Hetemaj tuli kentälle. Ensimmäinen puoliaika ei ollu SJK:lta muutenkaan kovin hyvä, vaikka se päättyi maalittomaan 0-0 tulokseen. SJK ei saanut vetoja kohti Hakan maalia, kun taas Haka sai niitä muutaman ja Jesse Öst pääsi kertaalleen esittämään hyvän torjunnan lähietäisyydeltä tulleesta tilanteesta.

Toisella puoliajalla SJK:n peli hieman piristyi, mutta FC Haka onnistui tekemään ottelun ensimmäisen maalin. Se syntyi kulmapotkun jälkeen tulleesta sivurajaheitosta, missä pallo keskitettiin SJK:n maalin takatolpalle. Siellä Eero Markkanen jatkoi pallon maalinedustalle, SJK-pelaajien viittoillessa pallon käyneen jo ulkopuolella kentän. Maalin edesssä se pomppi parinkin pelaajan kautta vitosen viivalla olleen Samuel Chidin eteen ja tämä tykitti sen lujaa maalin kattoon.

Vierailijan johtomaali herätti SJK:n ja se aloitti hurjan kirin kohti omaa Kannattajapäätyä ja siellä sijaitsevaa Haka-maalia. Tilanteita tuli paljon ja niistä parhaimpia oli järkkäämässä Serge Atakayi, jota rikottiin useaan kertaan Haka-puolustuksen toimesta. Välillä jopa sääntöjen rajamailla, mutta erotuomari Antti Munukka ei rikkeitä niissä nähnyt ja hän heilutteli pelin jatkuvan.

SJK sai vapaapotkun, kun vaihdosta sisään tullut Daniel Håkans kaadettiin ja pallon taakse meni Denys Oliinyk. Oliinyk veti kovaa ja pallo tuli läpi Hakan puolustusmuurista, pompaten sen taakse ehtineelle Ariel Tuco Ngueukamille. Tuco ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon samantien varmasti ohi Hakan maalivahti Michael Hartmannin.

Haka oli mennä uudelleen johtoon heti maalin jälkeen, mutta Jesse Öst torjui hyvin tilanteen. SJK sai vielä painetta Hakan maalille ottelun viimeiseen minuuttiin asti, mutta ei tarpeeksi laadukkaita maalitilanteita tai laukauksia, ja niin peli päättyi 1-1 tasapeliin.

SJK-KuPS OmaSP Stadionilla keskiviikkona 5.8. kello 18.30 ja FC Haka-HIFK Tehtaan kentällä keskiviikkona 5.8. kello 18.30.

Lähde: SJK:n verkkosivut