4-3-3
vko.29 // 22.7.2020

HJK:lle täysi potti Turusta (TPS-HJK 0-2)

Tim Väyrynen osui Turussa. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK voitti keskiviikkoiltana Turussa TPS:n 2-0. Vierasjoukkueen maalit merkittiin Tim Väyryselle ja Roope Riskille.

HJK:n voittomaaliksi jäänyt avausosuma sai alkunsa oikealta puoliskolta. Puolustaja Henri Toivomäki syötti pallon keskelle ja Väyrynen syöksyi pelivälineen sisään ottelun 9. minuutilla. Väyrynen oli tehdä hieman myöhemmin toisenkin osuman, mutta pallo kilahti tolpan kautta ulos.

TPS:n tasoitustoiveet kokivat kovan kolauksen vajaan tunnin kohdalla, kun Albijon Muzaci lensi toisen keltaisen saattelemana ulos. Vaihdosta tauolla kentälle tulleen Muzacin iltapuhde jäi noin 13 minuutin mittaiseksi.

Entinen TPS-kannattajien suosikkipoika Roope Riski näytti maaliteon taidetta turkulaisyleisölle 76. minuutin kohdalla. TPS kohelsi pallon kanssa keskellä, vaarallisen lähellä rankkarialueen rajaa. Riski poimi irtopallon, otti pari askelta ja linkosi pallon pehmeällä kosketuksella aivan maalin oikeaan ylänurkkaan.

TPS ei päässyt ottelussa missään vaiheessa varsinaisille kunnon maalipaikoille, mutta ei joukkue ihan köysissä kuitenkaan ollut. Jotenkin jäi kuitenkin sellainen maku, että HJK ei joutunut puristamaan pisteiden eteen edes ihan täyttä päivätyötä.

TPS-FC Lahti lauantaina 25.7. kello 17 Veritas Stadionilla ja HJK-Ilves lauantaina 25.7. kello 18.30 Bolt Arenalla.