Yleisöä 1290

4-3-3
vko.29 // 22.7.2020

KuPS vakuuttavaan voittoon (KuPS-FC Lahti 3-0)

KuPS jatkoi vahvoja otteitaan ja kukisti FC Lahden keskiviikkona kotonaan selkein lukemin 3-0.

Urho Nissilä vei KuPS.n johtoon avausjaksolla ja Aniekpeno Udo tuplasi kotijohdon tauon alla. Loppulukemat iski Ilmari Niskanen reilun tunnin pelin jälkeen.

KuPS-joukkue aloitti ottelun voimakkaalla hyökkäysvyöryllä ja ensimmäisen yhdeksän peliminuutin aikana nähtiin jo kolme huippuvaarallista maalintekotilannetta. Avausosuma tuli, kun keskikenttäpelaaja Urho Nissilä pääsi viimeistelemään laitalinkki Usman Salen esityöstä: 1-0 (16 min). Keltapaitaan palannut Nissilä teki tämän sarjakauden ensimmäisen liigamaalinsa tyylikkäällä tykityksellä.

Hyökkääjä Aniekpeno Udo laukoi kotijoukkueen 2-0-osuman juuri ennen taukoa. FC Lahden 16-alueen rajalle kehittyi pieni pelaajahässäkkä, jonka keskeltä Udo tykitti pallon verkkoon terävällä laukauksellaan (44 min). Kärkipelaaja viimeisteli nyt ensimmäisen liigamaalinsa KuPS:n riveissä. Hyökkääjä Ilmari Niskanen laukoi toisella puoliajalla hallitusti 3-0 (64 min) tehden tämän kauden kolmannen liigamaalinsa.

KuPS-joukkue tarjosi omalle kotiyleisölleen hyökkäävää peliä, upean voiton ja kolme kaunista maalia. Illan tunteikkain hetki tapahtui 66 peliminuutin tienoilla, jolloin kasvattajaseuraansa palannut keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen valmistautui tulemaan vaihtopelaajana kentälle. Yleisö nousi pääkatsomossa seisomaan ja taputti rytmikkäästi omalle suosikkipelaajalleen. Pennanen pääsi aloittamaan oman paluuottelunsa upeissa tunnelmissa.

Puolustaja Joel Vartiainen pääsi myös lopussa vaihdosta kentälle (70 min) pelaamaan tämän kauden ensimmäistä Veikkausliigaotteluaan. Vartiainen oli pelannut edellisen liigaottelunsa KuPS:ssa kaudella 2015. Maalivahti Otso Virtanen piti oman maaliverkkonsa puhtaana loppuvihellykseen saakka torjuen tämän kauden neljännen nollapelinsä. Tunteikas keskiviikkoilta päättyi hienoihin KuPS:n voitonjuhliin.

KuPS - SJK sunnuntaina 26.7. kello 18.30 Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla ja TPS - FC Lahti lauantaina 25.7. kello 17.00 Veritas Stadionilla.

Lähde: KuPS:n verkkosivut