4-3-3
vko.29 // 22.7.2020

HIFK dramaattiseen voittoon (HIFK-SJK 2-1)

Jani Backmanin HIFK voitti viime hetken maalilla. (Kuva: Juha Tamminen)

Valmentajaa vaihtanut HIFK voitti viime hetken maalilla SJK:n 2-1. HIFK meni ensin johtoon Sakari Mattilan maalilla, mutta SJK tuli tasoihin vajaalla pelaten Ariel "Tuco" Ngueukamin onnistuttua. Mattila nousi kuitenkin pelin sankariksi erotuomarin määräämällä lisäajalla.

Kotijoukkue joutui heti ottelun alkuminuuteilla suorittamaan ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun kapteeni Hannu Patrosen oli jätettävä peli kesken jo ottelun 12. peliminuutilla. Sakari Mattila siirtyi keskikentältä alas topparin paikalle, ja Patrosen tilalle kentälle vaihdettu Jabar Sharza otti puolestaan Mattilan paikan keskikentältä.

HIFK iski odotetun kauden avausmaalin ottelun 27. peliminuutilla. SJK-toppari Tero Mäntylä joutui rikkomaan Luís Henriquea, jonka seurauksena tuomari vihelsi HIFK:lle vapaapotkun. Moshtagh Yaghoubi ja Mattila keskustelivat hetken keskenään ja lopulta Mattila asettui antamaan vaparia. Hän laukoi tarkan kudin, joka yllätti SJK-maalivahti Walter Viitalan, ja HIFK johti ottelua lukemin 1-0.

Samoissa johtolukemissa edettiin myös tauolle, mutta ennen kaikkea HIFK oli ainakin ensimmäisen puoliajan osalta todistanut kotiyleisölleen, että edellisissä kotiotteluissa nähdyt vaikeudet puolustuspäässä oli saatu korjattua.

Myös toinen puoliaika eteni kotijoukkueen komennossa ja HIFK jatkoi ensimmäiseltä puoliajalta tuttua pirteää peliään. Reilut 20 minuuttia tauon jälkeen kotijoukkue pääsi yhden miehen ylivoimalle Mäntylän saatua ottelun toisen varoituksensa. Viime kaudella HIFK:ssa pelannut puolustaja taklasi Sharzaa rajusti ja joutui siirtymään suihkun puolelle jo etuajassa.

Ylivoimastaan huolimatta HIFK ei onnistunut säilyttämään yhden maalin johtoasemaansa loppuun asti, vaan SJK onnistui tasoittamaan tilanteeksi 1-1 ottelun 79. peliminuutilla. Asialla oli vaihdosta tullut Tuco, joka tasoitti ottelun kauden ensimmäisellä Veikkausliigamaalillaan.

HIFK:n hyvä ja ryhdikäs peliesitys sai mitä täydellisimmän palkinnon lisäajan viimeisellä minuutilla keskialueelta annetun vapaapotkun jälkitilanteessa. Yaghoubi kierrätti pallon Riku Selanderin kautta ja keskitti sen jälkeen kohti boksia, jossa Mattila oli puskemassa palloa maaliin. Kotiyleisö räjähti riemuun ja tuomari vihelsi ottelun päättyneeksi heti maalin jälkeen. Näin HIFK nappasi ensimmäisen kotivoittonsa tällä kaudella lukemin 2-1 ja nousee sarjataulukossa sijalle kuusi.

IFK Mariehamn-HIFK sunnuntaina 26.7. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla ja KuPS-SJK sunnuntaina 26.7. kello 18.30 Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla.

Lähde: HIFK:n verkkosivut