4-4-2
vko.28 // 18.7.2020

FC Hongalle kauden avausvoitto (FC Honka-TPS 3-1)

Kahden maalin mies, Lucas Kaufmann. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka nappasi lauantaina kauden avausvoittonsa, kun TPS kaatui Tapiolan Urheilupuistossa lukemiin 3-1 (0-0).

Hongan avausmaalin iski rangaistuspotkusta Jean Marie Dongou ja voittomaalin tarkalla puskulla Lucas Kaufmann. Kaufmann osui myöhemmin toistamiseen rangaistuspilkulta. TPS:n ainokaisen viimeisteli Muhamed Olawale.

Ottelun ensimmäisen maalipaikan loi vierailija TPS viidennellä peliminuutilla. Tim Murray torjui kuitenkin Olawale Tehen laukauksen.

Honka otti pelin hallintaansa avausjakson kuluessa. Kymmenen minuuttia oli pelattu, kun Lucas Kaufmann puski pallon Jonas Leväsen keskityksestä tolppaan.

35. minuutilla Honka rakensi nopean vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Javi Hervas laukoi boksin rajoilta kohti alakulmaa. TPS-vahti Jere Koponen venyi pallon tielle, ja paluupalloon ensimmäuisenä ehtinyt Levänen oli paitsiossa.

Hetkeä myöhemmin Oskari Jakonen pääsi nokikkain Murrayn kanssa, mutta Honka-vahto piti maalinsa puhtaana.

Muutamaa minuuttia ennen taukovihellystä Borjas Martin pelasi pallon maalin eteen Leväselle, mutta puolustaja ei saanut palloa verkkoon.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Ottelun avausmaali syntyi 55. minuutilla. Robert Ivanov riisti pallon, nousi sen kanssa vahvasti, ja vapautti Jean-Marie Dongoun karkuun TPS-puolustukselta. Juhani Pikkarainen tönäisi hyökkääjän selästä kumoon, ja pallo vietiin yhteentoista metriin. Dongou ampui rankkarin itse varmasti verkkoon ja Honka siirtyi 1-0 johtoon.

TPS tuli tasoihin viitisen minuuttia myöhemmin. Pallo pelattiin maalin eteen Tehelle, joka sijoitti sen Honka-verkkoon.

Honka vyörytti tasoitusmaalin jälkeen hyökkäyksiä kohti TPS-päätyä. Tulosta tuli 69. minuutilla. Henri Aalto lähetti millintarkan keskityksen Kaufmannin päähän, ja brassi puski Hongan 2-1 johtoon.

Honka iski vielä kolmannen kerran kymmenen minuuttia myöhemmin. Kaufmann taisteli pallon päätyviivalta maalille, ja Arlind Sejdiu kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Kaufmann asettui itse laukomaan, ja sijoitti pallon varmasti verkon perukoille.

Lisämaaleja ottelussa ei enää nähty, joten Honka nappasi kauden avausvoittonsa lukemin 3-1.

FC Honka kohtaa seuraavaksi FC Interin Tapiolan Urheilupuistossa keskiviikkona 22.7. kello 18.30. TPS puolestaan ottaa keskiviikkona 22.7. kello 18.30 mittaa HJK:sta Veritas Stadionilla.