4-5-1
vko.28 // 17.7.2020

IFK Mariehamn kaatoi SJK:n vieraissa (SJK-IFK Mariehamn 1-2)

IFK Mariehamn haki voiton Seinäjoelta. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn otti kauden avausvoittonsa kaadettuaan vieraskentällä SJK:n 2-1 (1-0). Tappio oli samalla SJK:n kauden ensimmäinen.

IFK Mariehamn sai otteluun loistoalun, kun Albion Ademi pääsi puskemaan avausmaalin jo kolmannella minuutilla. Aapo Mäenpää tarjoili keskityksen takatolpalle ja Ademi tuli taustalta puskien pallon voimalla verkkoon.

Seinäjoella toinen puoliaika starttasi vauhdikkaasti. Seitsemän minuutin jälkeen Mehmet Hetemaj pääsi tasoittamaan, kun hän pääsi puskemaan pallon sisään. SJK ehti nauttia tasoitusmaalista vain kolme minuuttia, kun Peter Makrillos laukoi tyylikkäästi IFK Mariehamnin taas johtoon. SJK haki vimmastusti tasoitusta, mutta IFK Mariehamnin piti pintansa loppuun saakka ja pääsi juhlimaan maukasta voittoa.

IFK Mariehamn aloitti ottelun heti kovalla vauhdilla ja pääsi vähän yllättämään kotijoukkueen. Vain muutaman minuutin pelin jälkeen, päätyviivalla sattuneessa kaksinkamppailussa, Niko Markkula loukkaantui ja huolto tuli paikkaamaan häntä kentän ulkopuolella. Peli jatkui kulmalla ja SJK oli vajaamiehisenä. Tilanne jatkui vielä toisella kulmalla toiselta puolen ja siitä Albion Ademi pääsi iskemään pelin avausmaalin.

SJK ei saanut kunnolla peliään käyntiin ensimmäisellä jaksolla, kaksinkamppailuja hävittiin ja tuli paljon harhasyöttöjä. Myös tuomarilinja salli repimisen ja kovat kaksinkamppailut, joten peli oli sen mukaista pystypainia.

Toiselle jaksolle SJK teki tauolla kaksi vaihtoa ja Mehmet Hetemaj sekä Joonas Sundman tuli sisään. Molemmat toivat lisää tarvittavaa aggressiivisuutta peliin ja peli kääntyi SJK:lle. SJK sai tasoituksen kulmasta ja asialla oli tietenkin juuri vaihdosta sisään tullut Hetemaj.

Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, kun IFK pääsi toistamiseen johtoon. Sivurajaheiton jälkeinen tilanne pelattiin hieman lepsusti ja Peter Makrillos pääsi pujottelemaan SJK puolustuksen ja vetämään pallon maaliin.

SJK painoi pelin maalin jälkeen täysin vierailijan päätyyn ja loi useita paikkoja tehdä maali, mutta tänään se ei onnistunut. Vedot menivät joko harakoille tai kolahtelivat maalipuihin sekä IFK Mariehamnin maalissa erinomaisesti pelanneen Oskar Forsmanin käsiin.

SJK kohtaa seuraavaksi vieraskentällä HIFK:n ja IFK Mariehamn isännöi FC Hakaa. Molemmat pelit pelataan tulevana keskiviikkona

Lähde: SJK:n verkkosivut