4-4-2
vko.27 // 8.7.2020

HIFK avasi voittotilinsä (RoPS-HIFK 0-1)

Sakari Tukiainen teki ottelun ainokaisen.

HIFK nappasi kauden avausvoittonsa tiukkojen vaiheiden jälkeen kaatamalla RoPS:n 1-0 (0-0). Rovaniemen Keskuskentällä oli 1397 katsojaa, joka oli kolmea vaille loppuunmyyty.

RoPS:n ja HIFK:n ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan tasainen. Vaikka avauspuoliskolla jäätiin maaleitta, niin RoPS oli lähellä, kun Raymond Gyasi tulitti pallon voimalla tolppaan.

RoPS sai luotua hyvän paikan myös toisen puoliajan alkuun, mutta Daniel Carr ei onnistunut vielä rikkomaan kuparista. Sen 67. minuutilla nähtiin maali toisessa päässä, kun kulmapotkutilanteesta Sakari Tukiainen pääsi tuikkaamaan HIFK:lle maalin. Se jäi myös ottelun ainoaksi osumaksi.

Avausjakson RoPS oli hallitsevampi, sai useita nopeita hyökkäyksiä, mutta pystyi myös kontrolloimaa palloa.

Nuoret Jussi Niska ja Tuomas Kaukua nousivat esille. Raymond Gyasi laukoi voimalla viidestä metristä pystytolppaan.

Vielä toisen jakson alkuunkin pallo pelattiin Juho Hyvärisen ja Gyasin kautta Veka Pyynylle aivan HIFK-maalin eteen.

Hiukan myöhemmin Daniel Carr riisti itsensä vapaaksi HIFK-rangaistusalueen sisällä, mutta laukaus suuntautui ohitse. Matias Tammisen laukauksen HIFK-vahti Arnold Otieno joutui venyttämään kulmaksi.

Klassisesti ratkaisumaali tuntui jopa onnekkaalta. HIFK oli rakentanut kulmapotkutilanteessa RoPS:n maalille ottelun suurimman ruuhkan. Pallo kimpoili Sakari Tukiaiselle, ja Sakari Tukiainen rokotti.

RoPS oli ottelun aikana pakotettu suorittamaan kaksi vaihtoa. Aleksandr Kokko vaihdettiin avausjaksolla, mutta toiveissa on, että kyseessä olisi enemmän varalta suoritettu vaihto. Polvensa loukanneen Jussi Niskan tilanne näytti ikävämmältä, arvioi vamman todellisesta luonteesta saadaan myöhemmin.

Seuraavalla kierroksella RoPS saa kotikentälleen perjantaina 17.7. FC Hakan ja HIFK isännöi lauantaina 18.7. FC Lahtea.

Lähde: RoPS:n verkkosivut