3-1-0
vko.27 // 7.7.2020

Ilves otti miehen alivoimalla voiton TPS:sta (TPS-Ilves 0-1)

Ilari Mettälä teki ottelun ainokaisen.

Ilves pelasi yli tunnin miehen vajaalla, mutta onnistui siitä huolimatta nappaamaan pisteet itselleen kaadettuaan TPS:n vieraskentällä 1-0 (0-0).

TPS:n ja Ilveksen välinen ottelu alkoi vaiherikkaasti, vaikkei maaleja vielä nähtykään. 25. minuutilla Tatu Miettinen sai toisen keltaisen korttinsa ja joutui suihkuun. Neljä minuuttia myöhemmin TPS:n Rodney Strasser loukkaantui ja joutui jättämään pelin kesken. Ensimmäisen puoliajan paras paikka tuli lisäajalla, kun nopean hyökkäyksen päätteeksi Iiro Järvinen pääsi kokeilemaan Jairin erinomaisen esityön jälkeen, mutta TPS-pakki Tatu Varmanen peitti liukumalla Järvisen laukauksen ja pelasti tilanteen.

Toisella puoliajalla Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wissin vaihdot tuottivat välittömästi tulosta. Wiss juoksutti kentälle Eero Tammisen ja Ilari Mettälän ja kaksikko juoni maalin heti alle minuutin jälkeen. Tamminen oli syöttäjänä ja Mettälä laukoi maalin edestä pallon etukulmasta sisään. Ilves pystyi pitämään TPS:n kurissa myös ottelun lopun ja juhli näin kauden toista voittoaan.

TPS ja Ilves tahkosivat ottelun alun varsin tasaisesti, eikä kumpikaan joukkue päässyt kunnolla paikoille. Ilves-puolustaja Tatu Miettunen sai vähän kuin yllättäen toisen keltaisen korttinsa jo ottelun 25. minuutilla. TPS:llä oli sen jälkeen paraatiovi auki kohti voittoa. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan Ilves oli siirtyä johtoon jo ensimmäisen puoliajan lopulla.

Ilari Mettälä tuli toisella puoliajalla vaihdosta kentälle ja ratkaisi ottelun heti ensimmäisellä kosketuksellaan 68. minuutilla. Mettälä ei ollut kentällä edes minuuttia, kun hän näytti jälleen maalintekovainuaan ja ohjasi pallon verkkoon suoraan syötöstä aivan TPS-maalin edestä.

TPS jauhoi välillä palloa, mutta ei päässyt missään vaiheessa edes kunnon paikoille. Albijon Muzacin viritys vähän kauempaa taisi jäädä TPS::n koko ottelun parhaimmaksi yritykseksi. TPS viljeli pitkää palloa ja Ilveksen toppari Diogo Tomas voitti järjestäen kaikki pääpallot. TPS ei yksinkertaisesti löytänyt keinoja murtaa Ilveksen vahvaa puolustuspelaamista - edes ylivoimalla.

TPS:lle kirjattiin ottelussa jotain positiivistakin, eli uusi Veikkausliigapelaaja, kun Niklas Pyyhtiä tuli kentälle ottelun loppupuolella. Koko TPS-leirille jäi todella paljon mietittävää Ilves-ottelun jäljiltä.

TPS jatkaa kauttaan lauantaina 18.7. matkustamalla FC Hongan vieraaksi ja Ilves kohtaa jo tulevana lauantaina FC Interin vieraissa.

Lähde: TPS:n verkkosivut