4-4-2
vko.26 // 2.7.2020

FC Inter puristi voiton RoPS:sta (Inter-RoPS 3-1)

Aleksi Paananen laukoi Interin voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter ja RoPS päättivät Veikkausliigan avauskierroksen torstaina. Inter oli kotikentällään vahvempi 3-1 (1-0)-voitolla.

Ottelun avausmaali nähtiin 27. minuutilla, kun Elias Mastokangas pääsi siirtämään turkulaiset johtoon. Martin Kompalla pystyi torjumaan parikin Interin ensimmäistä yritystä, mutta Mastokankaan laukaukselle hän ei enää voinut mitään.

RoPS tuli tasoihin 67 minuutin jälkeen, kun Aleksandr Kokko siirsi Jussi Niskan matalan keskityksen verkon perukoille. Inter pääsi takaisin johtoon 81. minuutilla Aleksi Paanasen lauottua rangaistusalueen sisältä pallon verkkoon. Rick Ketting sinetöi Interin voiton pari minuuttia ennen täyttä aikaa.

Kotijoukkue oli ottelussa niskan päällä alusta lähtien. Kurinalaisesti puolustanut RoPS sai pidettyä Inter-hyökkääjät pois maalintekopaikoista. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa lähes puoli tuntia. Lopulta kotikatsomon räjäytti Elias Mastokangas, joka survoi Timo Furuholmin laukoman reboundin RoPS-maaliin 27. minuutilla.

Furuholmilla oli tilaisuus tuplata Inter-johto 35. minuutilla. Kuin ihmeen kaupalla vieraat saivat siivottua varmalta näyttäneen maaliin uhrautuvalla pelaamisella.

Rovaniemeläisten ainoa maalipaikka nähtiin lisäajalla. Interin maalilla pelannut Aati Marttinen sai kuitenkin torjuttua hyvin Jussi Niskan laukauksen etukulmasta.

Pelin toinen jakso sujui pitkälti avausjakson tapaan Interin hallinnassa. Joukkueelle tuli kuitenkin liian paljon syöttövirheitä, minkä seurauksena myös vieraat pääsivät vastahyökkäyksiin.

Inter oli lähellä ratkaista ottelun reilun tunnin pelin jälkeen, kun Connor Ruane pääsi 1v1-tilanteeseen Martin Kompallan kanssa. Kotijoukkueen harmiksi RoPS-vahti sai sormensa väliin Ruanen laukaukseen, minkä seurauksena pallo kimposi ylärimasta takaisin kentälle.

RoPS heitti kylmää vettä Interin niskaan 70. minuutilla. Tuolloin Jussi Niska keskitti pallon maalille, mistä Alexandr Kokko ohjasi vieraat tasoihin.

Hetken näytti, että maali antaisi pelin hallinnan vieraille. Inter oli kuitenkin eri mieltä ja loi väksin painetta RoPS-maalille. Ansaittu johtomaali syntyi, kun Aleksi Paananen laukoi pallon boxin sisältä voimalla RoPS:n verkkoon kymmen minuuttia ennen loppua.

Inter sai vielä kaunistelua loppulukemiksi 3-1 88. minuutilla, kun Rick Ketting ohjasi Alvaro Munizin keskityksen RoPS-maalin takakulmaan.

Inter matkustaa seuraavaksi tiistaina KuPS:n vieraaksi viime kauden kärkikaksikon kohtaamisessa. RoPS sen sijaan isännöi kotiavauksessaan keskiviikkona HIFK:ta.