4-4-2
vko.43 // 30.10.2019

​FC Honka haki voiton Maarianhaminasta (IFK Mariehamn – FC Honka 1-2)

FC Honka voitti ensimmäisen kohtaamisen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka haki 2-1-voiton IFK Mariehamnin kotipesästä Veikkausliigan lopputurnauksen finaalin avausosassa.

Honka loi ottelun ensimmäisen maalipaikan yhdeksännellä peliminuutilla. Macoumba Kandjin laukaus karkasi kuitenkin reilusti maalin ylitse.

14. minuutilla Kandji kuitenkin onnistui. Demba Savagen millintarkka pallo löysi hyökkääjän takatolpalta, ja Honka siirtyi johtoon.

Hieman ennen puolta tuntia IFK Mariehamn sai monta kulmapotkua perättäin. Lähimpänä kavennusta kävi Robin Buwalda, mutta Tim Murray onnistui vielä venyttämään topparin puskun tielle.

Honka lisäsi johtonsa kahteen, kun kellossa oli 35. minuuttia. Lucas Kaufmannin keskialueelta lähettämä vapaapotku löysi Henri Aallon pään, ja puolustaja puski vastustamattomasti pallon verkkoon.

Kauaa ei Honka kuitenkaan saanut kahden maalin johtoasemastaan nauttia, sillä Amos Ekhalie toi kotijoukkueen rangaistuspotkusta maalin päähän 37. minuutilla.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin keltamustien 1-2 vierasjohdossa.

Toista jaksoa oli pelattu seitsemän minuuttia, kun Honka kävi lähellä johdon lisäämistä. Savagen ohjaus kolahti kuitenkin tolppaan.

Tunnin kohdalla Riku Sjöroos karkasi Honka-puolustukselta, mutta laitahyökkääjän kuti karkasi hieman ohi maalin.

Honka sai pallon loppuminuuteilla vielä kerran maaliin, mutta osuma hylättiin paitsiona. Näin ollen loppulukemiksi jäi Hongan 1-2 vierasvoitto.

Ratkaiseva toinen osaottelu pelataan ensi sunnuntaina Espoossa.

FC Honka – IFK Mariehamn sunnuntaina 3.10. klo 13.00 Tapiolan Urheilupuistossa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelun kautta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut