HIFK
3-2-3
vko.42 // 23.10.2019

IFK Mariehamn eteni jatkoon (IFK Mariehamn-HIFK rp. 4-2 (jo. 0-0))

Veikkausliigan lopputurnauksen avauskierroksen ottelussa IFK Mariehamn kaatoi rangaistuspotkukilpailuun saakka venyneessä ottelussa HIFK:n.

Kotijoukkue IFK Mariehamn oli ottelun alussa niskan päällä, ja pääsi luomaan vaarallisen hyökkäyksen jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Aristote Mboma syötti Keaton Isakssonin läpi, ja tämä laukoi pallon hyökkäyksen päätteeksi HIFK:n onneksi tolpan kautta Daniel Kollarin näppeihin. Maarianhaminalaiset saivat luotua myös muutamia muita tilanteita ensimmäisen vartin aikana, mutta HIFK:n puolustus Tero Mäntylän ja Hannu Patrosen johdolla pystyi selvittämään nämä hyökkäykset. Nurmen liukkaus näkyi selvästi myös pelin luonteessa, sillä liukastumisia nähtiin useasti molempien joukkueiden pelaajilta.

Ottelun edetessä myös HIFK pääsi paremmin peliin mukaan, ja hyökkäyspäässä nähtiin muutamia hyviä maalintekopaikkoja. Parhaat paikat tarjoutuivat Joel Mattssonille, joka ensin sai vastaanottaa Erikson Carlosin lyhyen syötön maalin edustalla, mutta Mattssonin nosto meni kuitenkin yli maalin tässä tilanteessa. Hetkeä myöhemmin nuorella keskikenttäpelaajalla oli jälleen hyvä sauma viedä HIFK johtoon, mutta rangaistusalueen rajalta lähtenyt veto meni sekin selvästi yli maalin. Näin ensimmäinen puoliaika ei tarjonnut Wiklöf Holding Arenan katsojille maaleja, ja tauolle mentiin tasatilanteessa 0-0.

Toinen puoliaika oli selkeästi varovaisempi ensimmäiseen verrattuna, ja molemmat joukkueet ottivat yhä vähemmän riskejä. Robert Kakeeto laukoi vahvasti ottelun 58. peliminuutilla, ja pallo jäi maalivahti Oskari Forsmanin torjunnasta leijumaan ilmaan, muttei jatkotilannekaan tuottanut vierasmaalia. Ottelussa oli ratkaisun paikka vielä juuri ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Mattsson sai päättää hyökkäyksensä vetoon. Tämä laukaus osui kuitenkin HIFK:n epäonneksi tolppaan, ja tuomarin päätösvihellys merkitsi sitä, että ottelussa mentiin jatkoajalle.

Kun jatkoaikakaan ei tuonut mukanaan ratkaisua kahden väsyneen joukkueen välillä, oli edessä rangaistuspotkukilpailu. HIFK aloitti rankkarit väkevästi, ja johti kilpailua lukemin 1-2 kahden vetäjän jälkeen. Tässä vaiheessa HIFK:n maalit viimeistelivät Jani Bäckman ja Luís Henrique. Tämän jälkeen pilkkukisa alkoi hiljalleen kääntyä kotijoukkueelle, ja maalivahti Forsman nappasi sekä Riku Selanderin että Sakari Tukiaisen vedot. IFK Mariehamnin viimeinen laukoja Amos Ekhalie ratkaisi kisan viidennessä vetoparissa, ja tämä merkitsi sitä, että HIFK:n kausi päättyi Wiklöf Holding Arenalla. IFK Mariehamn jatkaa eurolopputurnauksen seuraavalle kierrokselle.

HJK – IFK Mariehamn sunnuntaina 27.10. kello 18.30. Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut