FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
IFK Mariehamn
4-5-1

00

RPK 4-2

(0-0)

Yleisöä 925

HIFK
3-2-3
vko.42 // 22.10.2019

Ennakko: IFK Mariehamn-HIFK

Ennakko: IFK Mariehamn-HIFK

IFK Mariehamn ja HIFK kohtaavat keskiviikkona eurolopputurnauksen merkeissä Maarianhaminassa.

Veikkausliigan varsinainen sarjakausi päättyi viime viikonloppuna, kun sekä mestaruus- että haastajasarjan viimeiset ottelut pelattiin. IFK Mariehamn varmisti paikkansa Veikkausliigan mestaruussarjassa varsinaisen runkosarjan viimeisillä kierroksilla. Mestaruussarjassa viisi pelattua ottelua tuottivat yhden tasapelin ja neljä tappiota.

IFK Mariehamnin joukkueesta Daniel Sjölund lienee keskiviikkona takaisin tositoimissa samoin kuin mahdollisesti Keaton Isaksson. Robin Sid ja Simon Silverholt sen sijaan ovat edelleen loukkaantuneita.

HIFK:n päätöskierroksen ottelu Veikkausliigan haastajasarjassa oli RoPSia vastaan pelattu kotiottelu, joka päättyi tähtirintojen 2-0 -voittoon. HIFK:n maaleista vastasivat Sakari Tukiainen ja Joel Mattsson.

HIFK on ollut IFK Mariehamnille vaikea vastustaja tällä kaudella. Ensimmäinen keskinäinen ottelu päättyi Helsingissä tasan 1-1 ja heinäkuussa Maarianhaminassa HIFK otti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa lukemin 1-3. Tässä vaiheessa varsinaisilla sarjaotteluilla ei kuitenkaan enää ole juurikaan merkitystä, sillä nyt pelataan isopanoksinen ottelu, jonka molemmat joukkueet haluavat voittaa.

– Meillä on monta voittoa alla viime peleistä, joten lähdemme luottavaisin mielin Maarianhaminaan. Ollaan treenattu hyvin, sillä ottelusta tulee varmasti vaikea, kun kyseessä on playoffpeli vieraskentällä. Meillä on vahva joukkue, joten uskon meidän voittoon. Laivamatkasta johtuen tämä on erilainen vieraspeli kuin muut, mutta kun matsi alkaa, niin meidän täytyy pitää kaikki ajatukset pelissä, eikä miettiä esimerkiksi pitkää matkaa tai muuta, toteaa HIFK:n keskikenttäpelaaja Robert Kakeeto seuransa verkkosivuilla.

Luotto on kova myös kotijoukkueen leirissä.

- Minusta olemme parempi joukkue, mutta meidän pitää pystyä myös näyttämään se huomenna, jos aiomme päästä jatkoon. Pienet marginaalit varmasti ratkaisevat etenkin kun katsoo olosuhteita, IFK-luotsi Peter Lundberg sanoo viitaten jo varsin syyskuntoiseen Wiklöf Holding Arenan nurmeen.


Veikkausliigan lopputurnauksen avauskierroksen ottelu IFK Mariehamn - HIFK keskiviikkona 23.10. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, HIFK:n verkkosivut, Nya Åland