AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KPV
0-3-1

23

(1-1)

Yleisöä 730

VPS
3-6-1
vko.41 // 18.10.2019

Ennakko: KPV-VPS

Ennakko: KPV-VPS

VPS pelaa kauden viimeisen ottelunsa lauantaina Kokkolassa. Vepsun tippuminen Ykköseen on jo varmistunut ja isäntäjoukkue KPV karsii sarjapaikastaan kauden päätteeksi.

Ottelussa ei siis ole varsinaista panosta, mutta VPS haluaa päättää vaikean kauden kunniakkaasti. Sekä KPV että VPS lähtevätkin kauden viimeiseen peliin paineettomassa tilassa. Tämä antaa mahdollisuuden erilaisille kokeiluille, mutta päävalmentaja Christian Sund ei lupaile suuria muutoksia VPS:n kokoonpanoon tai pelitapaan.

- Pelissämme tulee olemaan samoja asioita, joita olemme tehneet tähänkin asti, mutta kentällä nähdään ehkä myös jotain uutta, Sund pohtii.

Kauden aiemmat kohtaamiset KPV:n ja VPS:n välillä päättyivät 2-2 -tasapeliin ja KPV:n 2-1 -voittoon. Derbyissä on riittänyt tunnelmaa sekä kentällä että katsomossa ja sama toivottavasti jatkuu lauantaina. KPV:lla on joka tapauksessa edessä Veikkausliigan karsinta, joten kotijoukkue haluaa vähintäänkin hyvän tuloksen jo itseluottamuksen kannalta.

Kokkolaan on matkustamassa hyvä määrä VPS-kannattajia tukemaan joukkuettaan sen toistaiseksi viimeisessä Veikkausliigaottelussa. Raita haluaa antaa kannattajilleen edes pientä juhlanaihetta kauden päätteeksi.

- Hyvä peli on tavoitteena. Sen myötä se voittokin tulee. Tämä on derby ja haluamme voittaa. Olemme jo tippuneet, mutta haluamme, että fanit voivat nauttia viimeisestä pelistä. Tulemme kiittämään kannattajia pelin jälkeen. He ovat tukeneet meitä koko kauden ajan, Sund sanoo.

VPS on kärsinyt loukkaantumissumasta loppukaudella, ja useat pelaajat ovat sivussa lauantaina loukkaantumisten takia. Lisäksi kapteeni Sebastian Strandvall sekä Hampus Holmgren kärsivät pelikielloista.


KPV-VPS lauantaina 19.10. klo 15.00 Kokkolan keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: VPS:n verkkosivut