AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 1516

FC Lahti
2-2-1
vko.41 // 18.10.2019

Ennakko: SJK-FC Lahti

Ennakko: SJK-FC Lahti

SJK pelaa Veikkausliigakauden viimeisen ottelun ja kohtaa FC Lahden lauantaina 19.10. klo 15:00 OmaSp Stadionilla.

Sarjatilanteen kannalta SJK - FC Lahti -pelillä ei ole suurtakaan merkitystä. FC Lahdelle siinä selviää se, että kohtaako se Europeliturnauksen ensimmäisellä kierroksella vieraissa IFK Mariehamnin vaiko HJK:n. SJK voisi voitolla nousta vielä yhden pykälän ja ohittaa viime kierroksen voitollaan ohi menneen RoPS:n.

- Viestini pelaajille on on ollut, että meillä on vain yksi homma lauantaille, meidän täytyy palkita seura ja kannattajamme hyvällä esityksellä sekä ottaa voitto. Tämä on ollut jälleen vaikea kausi ja vähintä mitä voimme tehdä, on antaa heille voitto viimeisessä ottelussa. Kannattajamme ovat olleet todella lojaaleja ja he ansaitsevat saada vähän iloa kauden loppuun, sanoo SJK:n päävalmentaja Brian Page.

FC Lahti lähtee Seinäjoelle levänneenä ja hyvin valmistautuneena, sillä maajoukkuetauon aikana maajoukkueissa esiintyi vain Jasin Assehnoun. Lahdella on pelissä vielä Haastajasarjan voitto, mutta se vaatii Lahden voiton lisäksi HIFK:n tappiota Rovaniemen Palloseurasta. Haastajasarjan voittaja saa vastaansa eurokarsintapaikkalopputurnauksessa IFK Mariehamnin, kakkonen puolestaan kohtaa HJK:n.

Lauantaina isänniltä on varmuudella sivussa pitkän SJK-uransa päättävän Mihkel Aksalun lisäksi myös SJK:n kauden tehokkain pelaaja Denys Oliinyk, joka sai kauden toiseksi viimeisessä ottelussa Rovaniemellä kaksi keltaista korttia ja niitä seuranneen ulosajon. Siten hän kärsii yhden ottelun pelikieltonsa tällä päätöskierroksella. Oliinyk teki SJK:lle kauden aikana seitsemän maalia ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Lisäksi sivussa on varmuudella aiemmin operoitu Billy Ions ja jatkosopimuksen SJK:n kanssa tehnyt José Nadson. Muita pelikieltoja SJK:lla ei ole.

Edellisistä peleissä sivussa ollut Dion Acoff ja muutama muu on vielä kysymysmerkillä otteluun ja heidän pelaamisensa ratkeaa lähempänä ottelua.

Lahtelaisten kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella puolustaja Jean-Christophe Coubronne ja Drilon Shala. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä lupaa kentälle nuoriso-osaston tuoreita jalkoja, sillä Lahden seuraava peli on jo keskiviikkona.

- Ottelu on tämän viikon tärkein tapahtuma ja lähdemme voittamaan sitä. Meille jäi paljon parannettavaa edellisen ottelun lopusta. Kokoonpanoon on tulossa muutoksia ja tuoreita nuoriso-osaston jalkoja kentälle. Tavoitteena on hyvä ja ehjä esitys. Valmistautuminen on ollut hyvää. Haluamme pitää yllä hyvää virinää. Tavoitteena on, että meillä on vielä huomisen jälkeen neljä peliä, Ristilä kertoo.


SJK-FC Lahti lauantaina 19.10. klo 15.00 OmaSp Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut