AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
2-2-1

14

(1-0)

Yleisöä 1535

KPV
1-1-0
vko.39 // 5.10.2019

Ennakko: FC Lahti-KPV

Ennakko: FC Lahti-KPV

Haastajasarja jatkuu lahtelaisille mieluisissa merkeissä sunnuntaina, kun FC Lahti saa vieraakseen Kokkolan Pallo-Veikot. Ottelussa on molemmille suuret panokset.

FC Lahti tarvitsee vain pisteen varmistaakseen paikan pudotuspeleihin viimeisestä europaikasta. Haastajasarja on sujunut Lahden osalta hyvin, sillä kolmesta pelistä on kertynyt seitsemän pistettä. . FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä korostaa, että Lahti ei ole varmistanut vielä mitään.

- Mitään emme ole vielä varmistaneet ja siitä lähdemme. Lisäksi olemme mieluummin seitsemänsiä kuin kahdeksansia. Ensisijaisesti lähdemme kuitenkin varmistamaan paikkaamme jatkopeleihin. Edellisessä ottelussa onnistuimme maalinteossa ja se on hyvä ottaa mukaan. Kaipaan meidän puolustuspeliimme lisää asennetta.

- KPV on kokenut ja fyysinen joukkue. He taistelevat sarjapaikastaan kynsin hampain ja heillä on hyvä vire. Viimeksi kohtaamisemme oli varsin vauhdikas. Haluamme pitää tappiosarakkeemme jatkosarjassa nollassa ja tietysti haluamme voittaa kotipelimme, Ristilä kertoo.

Suoralla putoajan paikallakin käväisseen KPV:n päävalmentaja Jani Uotinen on luonnollisesti mielissään, kun KPV ehti voittoputkeen ennen sarjan päättymistä.

– On varmasti menty eteenpäin. Peliin on tullut tasaisuutta ja pelitapa on jo tutumpi pelaajille. Viime viikot on pelattu nousujohteisesti ja fyysisestikin näyttää paremmalle. Vastustaja on vähän jäänyt jalkoihin voittopelien lopuissa, Uotinen huomauttaa.

Joukkueet ovat pelanneet kaksi tasaista ottelua, joista jälkimmäisessä Uotinen oli jo KPV:n penkin edessä.

– Silloin hallittiin ensimmäistä jaksoa, mutta sitten ulosajo hankaloitti tehtävää toisella jaksolla. Nyt haetaan Lahdesta mahdollisimman hyvä pelillinen suoritus, joka tuo hyvän tuloksen. Ei siihen mitään taikatemppuja tarvita.

Edellisestä HIFK-ottelusta FC Lahdella sivussa olivat Mikko Viitikko ja Drilon Shala. Viitikko on jo pelikunnossa, Shala puolestaan on varmasti sivussa. Pelikieltoja Lahdella ei ole. Mikko Hauhialla on mahdollisuus 200. perättäiseen otteluun, mikäli hän käy ottelussa kentällä. Pekka Lagerblomille ottelu voi olla uransa viimeinen kotiottelu, sillä lahtelaispeluri lopettaa uransa tähän kauteen.

KPV:lta ovat varmuudella sivussa polvensa loukannut Isaac Shaze sekä pelikieltooan sovittavat Hendrik Helmke ja Adam Vidjeskog.


FC Lahti-KPV Lahden stadionilla sunnuntaina 6.10. klo 16. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, Keskipohjanmaa