3-6-1
vko.38 // 28.9.2019

RoPS piti koko pistepotin Napapiirillä (RoPS-VPS 2-1)

RoPS nappasi lauantaina 2-1-voiton VPS:sta.

RoPS otti tärkeän voiton lauantaina, kun se kukisti kotonaan VPS:n haastajasarjan ottelussa lukemin 2-1.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat tunnustelevia, vaikka VPS oli joukkueista pirteämpi ja aggressiivinen prässipeli toimi hyvin. Alain Ebwelle pääsi laukomaan pitkän kuljetuksen päätteeksi 10 minuutin kohdalla, mutta RoPS-maalivahti Antonio Reguero torjui laukauksen helposti.

Pallo oli pitkälti vierasjoukkueen hallussa ottelun alussa ja RoPSin hyökkäykset olivat harvassa. Ensimmäinen vaaranpaikka VPS-maalille tuli 17 minuutin pelin jälkeen, kun Kevin Kouassivi-Benissan lähetti maalille kovan keskityksen. Aleksandr Kokko ei ehtinyt palloon Vepsun onneksi.

Ottelun tempo ei huimannut päätä ensimmäisellä puoliajalla. Molemmat joukkueet pyrkivät ohittamaan vastustajan puolustuslinjan pitkillä palloilla, jotka enimmäkseen epäonnistuivat. Ricardo Morris aloitti ottelun vahvasti ja lähetti laidaltaan useita hyviä keskityksiä sekä syöttöjä. Jamaikalaisen keskitys oli tavoittaa Kostasin puolen tunnin kohdalla. Kreikkalainen ei kuitenkaan päässyt puskemaan tilanteessa.

Kapteeni Sebastian Strandvall esitteli potkutekniikkaansa jakson loppupuolella. VPS sai vapaapotkun noin 35 metrin päässä maalista. Kapteeni ampui voimakkaan ja kierteisen laukauksen, jonka tielle Reguero ehti kuitenkin jälleen. Espanjalaisvahti Reguero joutui vielä kerran torjuntatöihin, kun pallo tippui yllättäen Kostasille RoPSin rangaistusalueella. Laiturin laukaus jäi hieman pehmeäksi ja RoPS-maalivahti poimi pallon käsiinsä varmasti. Puoliajalle lähdettiin 0-0 -tasatilanteessa Vepsun hienoisesta hallinnasta huolimatta.

Toinen jakso alkoi huomattavasti ensimmäistä vauhdikkaammin. VPS hyökkäsi heti vaarallisesti, mutta Momodou Sarr ei päässyt palloon sinipaitaisten pelaajien ympäröimänä. RoPS pääsi tämän jälkeen vastahyökkäykseen, jonka vierasjoukkueen puolustus onnistui pysäyttämään.

RoPS pääsi kokeilemaan maalintekoa pilkulta, kun kellossa oli 56 minuuttia. Morris kompuroi omassa boksissaan ja Kouassivi-Benissan kaatui. Agnaldo laukoi rangaistuspotkusta kohti oikeaa alakulmaa, mutta Kompalla venytti upeasti pallon tielle. VPS näytti selvinneen, mutta päätuomari Oskari Hämäläinen osoitti rangaistuspilkkua uudelleen vain muutaman minuutin päästä. Hämäläinen tulkitsi Häkkisen pelanneen palloa kädellään, ja tällä kertaa pallon taakse asteli Youness Rahimi. Kaksi kertaa Vepsua vastaan aiemmin tällä kaudella osunut Rahimi ei erehtynyt, ja kotijoukkue siirtyi johtoon.

Vepsun peli tuntui hajoavan avausmaalin jälkeen, eivätkä takaiskut jääneet yhteen. Lucas Lingman vapautti Aleksandr Kokon läpiajoon 69 minuutin kohdalla ja kaksinkertainen Veikkausliigan maalikuningas onnistui sijoittamaan pallon Kompallan taakse. Kotijoukkue oli karannut kahden maalin johtoon kuin varkain, ja Raidalla kesti hetki saada kirivaihde päälle.

Ebwelle pääsi murtautumaan RoPSin rangaistusalueelle pariinkin otteeseen, mutta viimeisistä ratkaisuista puuttui laatua. Vaihdosta kentälle tullut Steven Morrissey herätti vierasjoukkueen taistelemaan vielä pisteistä. Morrisseyn pusku hyvästä paikasta painui selvästi yli 80 minuutin kohdalla, mutta jamaikalainen osui tolppien väliin kolme minuuttia tämän jälkeen. Kostas lähetti rangaistusalueelle tarkan keskityksen ja Morrissey viimeisteli VPS:n kavennusosuman suoraan volleysta.

Kavennusmaali antoi Raidalle lisää virtaa, mutta RoPS pelasi lopussa fiksusti. Rovaniemeläiset kuluttivat aikaa kulmalipuilla eikä VPS saanut pelivälinettä haltuunsa. Ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 2-1 -voittoon.

RoPS-SJK Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 6.10. klo 16 ja VPS-HIFK Elisa Stadionilla sunnuntaina 6.10. klo 16. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: VPS:n verkkosivut