AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
2-1-1

21

(0-0)

Yleisöä 1101

VPS
3-6-1
vko.38 // 27.9.2019

Ennakko: RoPS-VPS

Ennakko: RoPS-VPS

Rovaniemen Palloseura kohtaa haastajasarjan ensimmäisessä kotiottelussa Vaasan Palloseuran. Ottelu alkaa lauantaina 28.9. klo 17.00.

RoPS ja VPS kohtaavat toistamiseen reilun kuukauden sisään. Edellisen kohtaamisen jäljiltä VPS:n tilanne vaikutti jopa epätoivoiselta. RoPS:n 2-1 voiton myötä VPS oli pelannut Veikkausliigaa 19 kierrosta ilman ainoatakaan voittoa.

RoPS-ottelua seuranneella kierroksella VPS lopultakin saalisti kauden avausvoittonsa IFK Mariehamnin kustannuksella. Seuraavaksi Elisa Stadionille kaatui Helsingin IFK. Vaasalaiset olivat syttyneet viimeiseen taistoon sarjapaikasta.

VPS on edelleen sarjassa viimeisenä, mutta ainoastaan voiton päässä Kokkolan Pallo-Veikoista. Heinäkuussa vetovastuun saanut Christian Sund toi muutoksen VPS:n pelaamiseen.

- VPS:n voitot vain odotuttivat itseään, RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti arvioi.

- He prässäävät ylhäältä jopa yltiörohkeasti, jolla he myös saavat paljon pallonriistoja sekä erikoistilanteita. VPS on vaarallinen joukkue, mikäli jäämme prässin alle emmekä saa pelattua palloa pois.

VPS on ollut vaikeuksissa juuri nopeissa tilanteenvaihdoissa sekä vastahyökkäyksissä. Aggressiivinen prässääminen näkyy myös joukkueen jaksamisessa. Numeroiden valossa ottelun viimeiset vartit ovat olleet VPS:lle vaikeita.

Jos VPS pelaa huomenna säilymisestä Veikkausliigassa, on RoPS:lla edessään vähintäänkin kunnianpalautuksen paikka. Kaksi edellistä vierasottelua FC Lahtea ja KPV:ta vastaan olivat tuloksellisesti murheellisia.

Joukkue ei ottanut tuloksia kevyesti. Se on kaivanut syyt notkahduksen takaa.

- Emme voi osoittaa yksittäisiä pelaajia, vaan mokailimme kunnolla ihan kollektiivisesti, Tuutti lataa.

- Molemmissa peleissä isoin asia oli huono joukkuepuolustaminen. Teimme epätyypillisiä puolustusvirheitä niin kentän yläosissa kuin keskikentän alaosissakin.

RoPS pelasi kaksi edellistä otteluaan luonnonnurmella. RoPS:n tämän kauden saldo luonnonnurmella pelatuista otteluista on heikko. Seitsemästä ottelusta RoPS on voittanut ainoastaan yhden ja pelannut yhden tasan. Maaliero on vahvasti pakkasella.

Pasi Tuutti ei halua etsiä tekosyitä nurmialustasta.

- Varmasti tilastonikkarit löytävät jotain, mutta minulle se näyttäytyy eri tavalla, Tuutti sanoo.

- Toki olemme yleensä vaikeuksissa, jos alusta on huono. Meidän näköinen jalkapallo vaatii hyvän alustan.

Rovaniemen Keskuskentän jalkapallonurmi on vastikään läpäissyt FIFA:n tuoreimmat testit.

RoPS:lta ovat varmuudella sivussa ainoastaan Sergio Llamas sekä Sampo Ala.

Tappio FC Lahdelle tiputti Raidan jälleen sarjan viimeiseksi, joten lauantain ottelusta tarvitaan pisteitä todella kipeästi. Vepsulla on hyvät mahdollisuudet vierasvoittoon, sillä RoPS on hävinnyt molemmat haastajasarjan ottelunsa selvin numeroin.

Viime viikolla koettu 1-2 -tappio FC Lahdelle oli kova kolaus säilymiskamppailussa olevalle Vepsulle. Lahden salamamaalit tiputtivat VPS:n sarjajumboksi, koska KPV voitti oman ottelunsa RoPSia vastaan seuraavana päivänä. Kokkolalaiset ovat nyt kolme pistettä Raidan edellä karsijan paikalla. Säilyminen on silti vieläkin omissa käsissä. Päävalmentaja Christian Sund kertoo, että joukkueessa on yhä hyvä henki.

- Joukkueessa on hyvä energia ja näyttämisen halu. Haastajasarjan peleistä olemme saaneet vain yhden pisteen, mutta Seinäjoella ensimmäinen puoliaika oli todella hyvää peliä ja Lahtea vastaan 75 minuuttia oli hyvää. Meidän täytyy vaan uskoa, että teemme oikeita asioita. Viimeistä kolmasosaa ja omaa boksipelaamista pitää vielä parantaa, VPS-luotsi kommentoi seuransa verkkosivuilla.

Puolustuspään pelaajien loukkaantumiset ovat tuoneet VPS:n loppukauteen paljon lisähaasteita. Lauantaina sivussa ovat Timi Lahti, Eero-Matti Auvinen, Jesper Engström ja Martti Haukioja. Valmennuksen on täytynyt olla luova pelipaikkojen kanssa ja tästä nähtiin esimerkkejä myös Lahti-ottelussa. Keskikenttäpelaajat Juho Lähde ja Aatu Laatikainen pelasivat puolustuslinjassa, Lähde laitapakkina ja Laatikainen topparina. Sundin mukaan Rovaniemellä saatetaan nähdä jälleen samankaltaisia ratkaisuja.

- Varmaan taas nähdään puolustuslinjassa uusia pelaajia. Tällä viikolla on ollut eri puolustus kuin viime peleissä. Se harmittaa, että emme pysty pelaamaan samalla linjalla. Puolustuspelaaminen vaatii tunteja ja viikkoja, jotta siitä saa hyvännäköistä ja toimivaa. Mutta olen aiemminkin sanonut, että ne, jotka pelaavat, hoitavat hommansa varmasti todella hyvin.

VPS pelasi FC Lahtea vastaan korkealla puolustuslinjalla. Suuri osa lahtelaisten hyökkäyksistä päättyi paitsioon, mutta vierasjoukkueen vastaiskut toimivat toisella jaksolla useaan otteeseen. Sundin mukaan Vepsulla on ollut vaikeuksia vastustajien nopeiden vastahyökkäysten kanssa.

- Meillä on ollut ongelmia, kun menetämme pallon ja vastustaja tulee nopeasti meitä vastaan. Olemme käyneet sitä läpi tällä viikolla ja uskon, että se näkyy pelissä. Organisoituja hyökkäyksiä vastaan meillä ei ole mitään ongelmaa, mutta tasapainomme ei ole ollut tarpeeksi hyvä nopeissa vastahyökkäyksissä, Sund pohtii.

RoPSilla on takanaan kaksi huonoa tulosta lauantain otteluun lähdettäessä. RoPS hävisi FC Lahdelle haastajasarjan avausottelussaan lukemin 3-0 ja seuraavassa ottelussa KPV kaatoi rovaniemeläiset numeroin 4-1.


RoPS-VPS Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 28.9. kello 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: RoPS:n ja VPS:n verkkosivut