AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
1-3-0

22

(1-0)

Yleisöä 1631

HIFK
3-2-4
vko.38 // 27.9.2019

Ennakko: FC Lahti-HIFK

Ennakko: FC Lahti-HIFK

FC Lahti saa lauantaina Lahden stadionille vieraaksi Helsingin IFK:n.

Veikkausliigan Haastajasarja alkaa lähestyä ratkaisun hetkiä. Kotijoukkue FC Lahti on napannut kaksi komeaa voittoa, kun ensimmäisellä kierroksella RoPS kaatui Hiihtiksellä lukemin 3-0. Viime viikolla Lahti puolestaan kaatoi VPS:n lukemin 2-1.

VPS johti ottelua Konstantinos Stavrothanasopoulosin maalilla, mutta Lahti iski ottelun loppupuolella kaksi osumaa minuuttiin. Altin Zeqirin ja Josun maalit olivat lähes identtisiä nopeita hyökkäyksiä, jossa pallo pelattiin linjan taa. Hyvät otteet antavat Lahdelle mahdollisuuden varmistaa voitolla paikka eurolopputurnaukseen, mikäli SJK häviää oman ottelunsa.

VPS-ottelusta Lahdella olivat sivussa pelikieltoiset Eemeli Virta ja Jean-Christophe Coubronne. Molemmat ovat pelikieltonsa kärsineet ja jälleen valmennusjohdon käytettävissä. Ainoastaan Drilon Shala on sivussa varmasti, mutta joukkueella on pieniä ruhjeita, joten muutaman pelaajan pelikunto ratkeaa pelipäivänä.

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä odottaa ottelusta tiukkaa kamppailua, josta ei puutu panosta.

- HIFK on tällä hetkellä yksi sarjan parhaista joukkueista viimeisen kymmenen pelin perusteella. IFK on ihan eri jengi, jonka kohtasimme viimeksi. Heillä on isosti muutoksia ja heille on tullut lisää laatua. Heillä on hyviä vaihtoehtoja jokaiselle paikalle. Me pyrimme jatkamaan hyvää virettämme ja tiivistä joukkue-esitystä. Haluan, että olemme hyökkäyspäässä monipuolisia ja puolustamme tiiviisti. Syksyn pelit ovat mentaalipelejä. Varmasti pelissä on paljon kaksinkamppailuita. Tulossa on makea peli, jossa on paljon panosta. Haluamme pelata kotikentällämme hyvän ja vauhdikkaan matsin, Ristilä kertoo FC Lahden sivuilla.

Haastajasarja käynnistyi HIFK:n osalta kahdella kotiottelulla, jotka joukkue on myös voittanut. Ensin KPV kaatui lukemin 3-1 kaksi viikkoa sitten, ja viime viikolla SJK:n oli tyytyminen tappioon Helsingissä lukemin 2-0.

HIFK on läpi kauden ollut vahva kotikentällään, mutta vierasottelut eivät ole tuoneet samanlaisia tuloksia tällä kaudella. Tähtirintojen toistaiseksi ainoa vierasvoitto on heinäkuulta Maarianhaminasta, joten tähän lähdetään hakemaan muutosta, kun haastajasarjan tällä hetkellä kaksi parasta joukkuetta kohtaavat.

– En ole nähnyt kovinkaan monta FC Lahden peliä tänä vuonna, enkä itse ole vielä pelannut heitä vastaan. Mielestäni meillä on nyt hyvä jakso meneillään, ja menemme tietysti Lahteen sillä ajatuksella, että kolme pistettä lähtee meidän mukaan. Viime peleissä meille on tullut hyviä tuloksia, jonka johdosta joukkueessa on hyvä tunnelma, ja itseluottamus korkealla. Teemme kovaa töitä, joka tuottaa tulosta, HIFK:n keskikenttäpelaaja Jabar Sharza kertoo seuransa verkkosivuilla.FC Lahti-HIFK Lahden stadionilla lauantaina 28.9. kello 14. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, HIFK:n verkkosivut