Yleisöä 753

4-2-3
vko.37 // 21.9.2019

HIFK SJK:ta vahvempi (HIFK-SJK 2-0)

HIFK otti tiukan kiinnityksen eurolopputurnauspaikkaan kaatamalla SJK:n lauantaina kotonaan maalein 2-0 (2-0).

Isäntien sankariksi nousi Luis Henrique, joka pamautti avausjaksolla ottelun molemmat maalit.

Joukkueet lähtivät illan otteluun tasapisteissä, kun kummankin pistesarakkeessa oli lukema 29. HIFK oli paremman maalieronsa turvin keskinäisessä rankingissa edellä. Ennen ottelun alkamista HIFK-kapteeni Hannu Patronen palkittiin 100 pelatun Veikkausliigaottelun johdosta.

HIFK siirtyi ottelussa johtoon reilun vartin pelin jälkeen. Nopean hyökkäyspelin tuloksena Luís Henrique pääsi kokeilemaan SJK-vahti Mikhel Aksalun torjuntavirettä. Aksalu selvitti brasilialaishyökkääjän ensimmäisen laukauksen, mutta pallo tuli torjunnasta uudelleen Luís Henriquelle. Toinen laukaus meni maaliin, ja näin 21-vuotiaan hyökkääjän maaliputki venyi jo kolmen ottelun mittaiseksi.

HIFK:n tämänhetkinen ykköstykki Luís Henrique iski illan toisen maalinsa, kun peliä oli pelattu vajaan puolen tunnin verran. Erikson Carlos suoritti hyvän nousun pallon kanssa, ja sai juoksunsa päätteeksi pelattua pallon Luísille, joka laukoi sen varmasti verkon perukoille. Näin tulikuumassa vireessä oleva hyökkääjä vietti kahden maalin iltaa, aivan kuten viime viikolla KPV:ta vastaan.

SJK sai myös luotua muutamia tilanteita, ja joukkueen paras maalintekijä Denys Oliinyk pääsi kokeilemaan maalintekoa kahteen otteeseen. IFK-vahti Daniel Kollar torjui kylmähermoisesti molemmat tilanteet, ja näin ensimmäinen puoliaika päättyi HIFK:n 2-0 -johtolukemiin.

Toinen puoliaika ei tarjonnut muutosta ottelun lopputulokseen, sillä HIFK puolusti johtoaan tehokkaasti, eikä SJK saanut lyötyä omaa kirivaihdettaan päälle missään vaiheessa. Kumpikaan joukkue ei ollut lähellä maalintekoa toisen puoliajan aikana.

Lopputulos merkitsi samalla sitä, että SJK:n voitoton putki kasvoi kahdeksan ottelun mittaiseksi. HIFK:lla on nyt pisteitä 32, ja tämä siis oikeuttaa kahdeksanteen sijaan, eli haastajasarjan toiseen sijaan. Seuraavaksi kohdataan FC Lahti tasan viikon päästä vierasottelussa Lahdessa. FC Lahti on tällä hetkellä kaksi pistettä HIFK:ta edellä, ja pitää siis hallussaan seitsemättä sijaa eli haastajasarjan kärkipaikkaa.

FC Lahti-HIFK Lahden stadionilla lauantaina 28.9. kello 14 ja SJK-KPV OmaSP Stadionilla perjantaina 27.9. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut