AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
3-1-4

20

(2-0)

Yleisöä 753

SJK
4-2-3
vko.37 // 20.9.2019

Ennakko: HIFK-SJK

Ennakko: HIFK-SJK

HIFK saa lauantaina Veikkausliigan haastajasarjan toisessa kotiottelussaan vastaansa SJK:n Seinäjoelta. Matsi käynnistyy Telia 5G-Areenalla lauantai-iltana klelo 18.00.

Joukkueet ovat tähän mennessä kohdanneet kahdesti tämän kauden aikana. Huhtikuun alussa pelatussa ottelussa SJK voitti viimeisen kympin aikana tulleella maalilla 1-0. Kesäkuun puolivälissä HIFK pääsi puolestaan kuittaamaan avauskierroksen tappion nappaamalla voiton samoin lukemin, eli 1-0 Stadissa pelatussa ottelussa.

Tähtirinnat ovat kotikentällään jääneet pisteittä vain kahdesti tällä kaudella ja tähän putkeen joukkue lähtee luonnollisesti hakemaan jatkoa lauantaina.

HIFK avasi haastajasarjan voittamalla KPV:n viime perjantaina lukemin 3-1 Telia 5G Arenalla. Edellisen KPV-ottelun tapaan myös viimeviikkoinen ottelu oli HIFK:n brasilialaishyökkääjien näytöstä. Tällä kertaa Luís Henrique teki kaksi maalia ja Erikson Carlos yhden. Ottelun lopputulos merkitsi samalla sitä, että HIFK varmisti ensi kauden paikkansa Veikkausliigassa.

HIFK:lla ja SJK:lla on molemmilla kasassa 29 sarjapistettä ennen lauantain kohtaamista, joten ottelun voittamalla jompikumpi joukkue ottaisi ison askeleen kohti kauden päättävää eurolopputurnausta.

- Lauantaina odottaa vaikea vieraspeli. HIFK osaa olla hankala ja siksi meidän pitää olla mentaalisesti siihen valmiita. Valmiita taistelemaan joka hetkestä ja ansaita siten oikeutemme pelata parhaalla tavalla. Eli meidän pitää olla valmiita siihen, että se on vaikea peli, mutta samalla luottaa siihen, että pystymme vastaamaan heidän asenteeseen. Meillä on tarpeeksi laatua meidän ryhmässä aiheuttaa heille isoja vaikeuksia, sanoo SJK:n päävalmentaja Brian Page seuransa verkkosivuilla.

- Olemme käyneet läpi sitä koko seurassa, että miten nostamme entisestään energiatasoja jokaiseen otteluun. Odotan, että pystymme aloittamaan lauantaina pelin, kuten päätimme VPS:aa vastaan. En todellakaan ollut sen ottelun alkuun tyytyväinen, mutta olin tyytyväinen pelin loppuun. Kysymys onkin, että miten saamme sen saman meiningin koko yhdeksän kymmenen minuutin ajaksi kentälle? Laatu tekemiseen, kova tempo, energia sekä kova työnteko koko otteluun. Siten voitamme otteluita, painottaa Page.

SJK on tehnyt Pagen mukaan todella hyvin töitä tällä viikolla.

- Olen luottavainen, että menemme sinne kääntämään voitottoman kierteemme, vakuuttaa Page.

Viime otteluissa Page on antanut luottoa nuorille pelaajille ja samalla on syntynyt Veikkausliigadebyyttejä sekä debyyttimaaleja nuorille pelaajille.

- Uskon, että moni on ollut yllättynyt siitä mitä meidän nuoret pelaajat pystyy tekemään. Mutta työni on valita aina joukkue, joka on valmis tuomaan niitä tuloksia mitä seura haluaa. Eli ikä ei ole silloin tärkeintä. Jos joku pelaaja tuo ominaisuuksillaan peliin sitä mitä haluan heidän siihen tuovan, on hän mukana iästään huolimatta. Sillä ei ole mitään väliä, että onko hän aiemmin pelannut 200 Veikkausliigapeliä tai ei yhtään. Jokainen pelaaja tietää sen ja he tekevät joka päivä töitä parhaansa mukaan, näyttääkseen taitonsa. Taistellakseen itsensä joukkueeseen. Ja se on sitten minun työni huomata heidän kykynsä ja ottaa heidät mukaan pelisuunnitelmaan, jos uskon heidän pystyvän toteuttavan sen, kertoo Page.

- Tähän mennessä, emme ole pystyneet vielä joukkueena pelaamaan täyttä ysikymppistä kuten haluan, mutta uskon jokaiseen pelaajaan, että teemme sen lauantaina, sanoo Page vielä lopuksi.

SJK:n joukkue alkaa olemaan aiemman loukkaantumissuman jälkeen taas kunnossa. Dani Hatakka tekee paluun kärsittyään pelikieltonsa. Jude Arthur sai pienen kolhun harjoituksissa ennen VPS-ottelua, mutta hänkin on todennäköisesti taas mukana. SJK:lla ei Billy Ionsin lisäksi ole muita loukkaantuneita. Ions operoitiin reilu viikko sitten ja kuntoutuminen kestää vähintään kuukauden. Moshtagh Yaghoubi oli sairauslomalla kolmisen viikkoa, eikä ole sinä aikana osallistunut joukkueen harjoituksiin. Siksi hän ei ole käytettävissä lauantain ottelussa.


HIFK-SJK lauantaina 21.9. klo 18.00 Telia 5G Arenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.