AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-6-1

12

(1-0)

Yleisöä 2331

FC Lahti
1-2-1
vko.37 // 20.9.2019

FC Lahti nousi toisella puoliajalla voittoon (VPS-FC Lahti 1-2)

FC Lahti nousi toisella puoliajalla voittoon (VPS-FC Lahti 1-2)

FC Lahti voitti Veikkausliigan haastajasarjan ottelussa VPS:n vieraskentällä 2-1. Konstantinos Stavrothanasopoulos vei VPS:n johtoon ensimmäisen puoliajan lopussa, mutta Altin Zeqiri ja Josue käänsivät toisella puoliajalla pelin lahtelaisille.

VPS:n 95-vuotisjuhlaottelu alkoi vauhdikkaasti. VPS hyökkäsi vaarallisesti heti alussa, mutta vierasjoukkue sai ottelun ensimmäisen huippupaikan jo muutaman minuutin jälkeen. VPS puolustuksessa oli epäselvyyttä ja Lahden Ville Salmikivi karkasi läpiajoon. Martin Kompallan upea jalkatorjunta kuitenkin pelasti VPS:n varhaiselta takaiskulta.

Ottelu rauhoittui vauhdikkaiden ensiminuuttien jälkeen. VPS:n puolustusta oli jouduttu täydentämään keskikenttäpelaajilla loukkaantumisten takia, ja uudella puolustuslinjalla meni hetki ottelun sisään pääsemisessä. Aatu Laatikainen pelasi tänään topparina ja Juho Lähde laitapakkina.

VPS joutui tekemään vaihdon jo 16 minuutin kohdalla, kun Samba Sillah loukkaantui ja Kostas tuli hänen tilalleen. Kotijoukkueen ensimmäinen maalipaikka tuli pian tämän jälkeen. Sebastian Strandvallin ovela kulmapotku tavoitti Jerry Voutilaisen, jonka laukaus painui selvästi yli. Strandvallin kova keskitys oli painua FC Lahden maalin takakulmaan heti seuraavassa tilanteessa, mutta pallo lipui ohi maalista.

Peli oli yhä enemmän Vepsun hallinnassa jakson edetessä. Alain Ebwellen liukkaat harhautukset ja Strandvallin laadukkaat keskitykset aiheuttivat lahtelaisille jatkuvasti ongelmia. Lahden isokokoinen puolustus selvitti puolittaiset tilanteet silti varmasti. Valtteri Lehtonen pääsi laukomaan volleysta puolen tunnin pelin jälkeen, mutta nuorukaisen veto painui selvästi ohi. Tämän jälkeen kapteeni Strandvall tavoitti Hampus Holmgrenin upealla syötöllä, mutta laitapakin nosto painui maalin katolle.

Lahti sai jakson loppupuolella muutamia erikoistilanteita. Hienolla torjunnalla ottelunsa aloittanut Kompalla nappasi kuitenkin lähes kaikki pallot syliinsä. Ebwelle pääsi läpiajoon Momodou Sarrin hienon siirron jälkeen. Kamerunilainen yritti kiertää Lahten maalia vartioineen Patrik Rakovskyn, mutta saksalaiskassari onnistui katkaisemaan tilanteen. Alati vaarallinen Ebwelle iski avausjaksolla vielä kerran.
Upea harhautus vapautti taiturin keskittämään. Tarkka pallo tavoitti Kostasin ja kreikkalainen siirsi VPS:n johtoon aivan ensimmäisen puoliajan lopussa. Vaarallisia tilanteita ei nähty enempää, ja VPS siirtyi tauolle ansaitussa johdossa.

Vierasjoukkue tuli kopista kentälle sähäkästi. Isokokoinen Erik Törnroos kampesi itsensä heti maalipaikkaan. Vahvaa ottelua pelannut Kompalla venytti Vepsun onneksi jalkansa jälleen pallon tielle. VPS oli lähellä toista maaliaan 52 minuutin kohdalla. Strandvallin keskitys oli tavoittaa Sarrin, mutta VPS-kärki ei aivan ylettänyt palloon.

Kotijoukkueen rohkea prässipeli tuotti Lahdelle vaikeuksia toisen jakson alkupuolella. Pelinavaaminen oli vaikeaa, kun raitapaidat olivat jatkuvasti lähellä. Vaikka pelin painopiste oli lähes koko ajan Lahden kenttäpäädyssä, olivat selvät maalipaikat silti vähissä. Christian Sund painotti ennen peliä pallonhallinnan tärkeyttä ja viesti oli selvästi mennyt pelaajille. Varsinkin Jerry Voutilainen onnistui pitämään pallot omilla kovassakin paineessa.

Lahti sai mahdollisuuden tasoitukseen 68 minuutin kohdalla. Jasin Assehnoun haastoi terävästi, mutta laukaus ei osunut tolppien väliin. Tämän jälkeen Teemu Penninkangas puski kulmapotkun jälkitilanteesta pallon Kompallan käsiin. Lahti pääsi paremmin ja paremmin pelin sisään jakson edetessä. Vepsun puolustuslinja oli pelannut koko ottelun korkealla ja paitsioansat olivat toimineet, mutta vierasjoukkueen syöttöjen ja juoksujen ajoitukset vaikuttivat paranevan toisella jaksolla.

Kun kellossa oli 76 minuuttia, alkoi VPS:n synkkä pariminuuttinen. Ensin vaihdosta kentälle tullut Altin Zeqiri teki pitkän soolokuljetuksen, jonka päätteeksi vaihtomies laukoi pallon maalin takakulmaan. Tasoitusmaali tuntui lamaannuttavan kotijoukkueen ja lisää oli heti luvassa. Josu löysi itsensä lähes samasta paikasta, missä Zeqiri oli ja laukoi pallon Kompallan taakse. Vierasjoukkue siirtyi tappioasemasta johtoon muutamassa minuutissa.

Vepsulla oli vaikeuksia palautua Lahden kahdesta maalista. Ebwelle laukoi pienestä kulmasta sivuverkkoon 82 minuutin kohdalla, mutta Raidan tilanteet olivat muuten vähissä. Hampus Holmgren laukoi vielä lisäajalla yli ja Lähteen pusku boksissa oli tavoittaa Kostasin, mutta aika loppui kesken, ja Lahti pääsi juhlimaan voittoaan.


RoPS-VPS Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 28.9. kello 17.00 ja FC Lahti-HIFK Lahden stadionilla lauantaina 28.9. kello 14.00. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.