AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-6-1

12

(1-0)

Yleisöä 2331

FC Lahti
1-2-1
vko.37 // 19.9.2019

Ennakko: VPS-FC Lahti

Ennakko: VPS-FC Lahti

VPS pelasi viimeksi 1-1-tasapelin SJK:n kanssa. Miten käy perjantaina, kun se kohtaa haastajasarjaa johtavan FC Lahden kotikentällään?

Pistetilinsä haastajasarjassa heti kättelyssä avanneet VPS ja FC Lahti kohtaavat perjantain ainoassa Veikkausliigaottelussa.

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä kertoo, että Lahden on laitettava kaikki likoon, jotta joukkue saa Vaasasta jotain kotiintuomisiksi.

- VPS on nopeuttanut pelaamistaan ja parantanut muutenkin. Etenkin yläalueella he ovat nopeita ja vaarallisia. Vepsu hallitsi ottelua SJK:a vastaan, mutta SJK tuli lopussa tasoihin. Heille jokainen piste on kultaakin kalliimpi ja kaikesta heidän tekemisestään on huokunut tiiviys. He laittavat itsensä likoon.

- Uskon, että tulee juuri sellainen kamppailu, jota syksyllä pitääkin olla. Meidän on laitettava kaikki likoon, jotta saamme jotain Vaasasta mukaan, Ristilä kertoo.

Vaasaan Lahti joutuu lähtemään ilma korttitilinsä täyttäneitä Eemeli Virtaa ja Jean-Christophe Coubronnea. Lisäksi Drilon Shala on sivussa loukkaantumisen vuoksi. Virolainen keskikenttämies Brent Lepistu on puolestaan pelikieltonsa kärsinyt ja jälleen valmennusjohdon käytettävissä.

Pohjanmaan Derby käynnisti VPS:n haastajasarjan viime perjantaina. Seinäjoelta taisteltu 1-1 -tasapeli nosti "Raidan" KPV:n ohi karsijan paikalle. Ensimmäisen puoliajan esitys SJK:ta vastaan oli yksi VPS:n kauden parhaista, mutta päävalmentaja Christian Sundin mukaan joukkueen pitäisi pystyä pelaamaan samalla tasolla koko ottelun ajan.

- Jos aloitamme pelin hyvin, haluamme pelata koko pelin hyvin. Emme ole tyytyväisiä, jos pelaamme 40 tai 60 minuuttia hyvin. Meidän täytyy pitää sama taso koko pelin ajan. Totta kai vastustaja voi aina muuttaa jotain tai saada onnistumisia. SJK oli Seinäjoella lopussa hyvä. Huomenna tullaan taas varmaan näkemään näitä vaiheita pelin sisällä, mutta kokonaisuuden pitää olla ehjä, jotta pisteet jäävät Vaasaan, Sund kommentoi.

VPS sai tällä viikolla huonoja uutisia, kun selvisi, että Timi Lahti joutuu jättämään loppukauden sivuun loukkaantumisen takia. Myöskään Martti Haukiojaa ei nähdä enää kentällä loppukaudella. Muutama muukin puolustuspään pelaaja kärsii loukkaantumisista, mutta Sund kertoo joukkueesta löytyvän monipuolisia pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan useilla pelipaikoilla.

- Timin poissaolo on iso menetys joukkueelle, mutta olemme treenanneet hyvin ja meillä on hyviä vaihtoehtoja puolustuslinjaan. Luotan ihan täysin siihen, että kuka ikinä huomenna siinä pelaakaan, tulee tekemään hyvän työn. Kaikki tietävät, mitä kentällä pitää tehdä. Saamme huomenna jalkeille kyllä hyvän kokoonpanon, VPS-luotsi sanoo.

Keskikenttäpelaaja Juho Lähde pelasi hienon pelin laitapuolustajana Seinäjoella. Myös Lahti-ottelussa saatetaan nähdä samankaltaisia ratkaisuja loukkaantumisten takia. Sundin mukaan pallollisen pelin pitäisi toimia hyvin, kun kokoonpano koostuu enimmäkseen keskikenttäpelaajista.

- Meillä on huomenna kentällä yksi puolustaja ja yksi hyökkääjä, loput ovat keskikenttäpelaajia. Kun puhutaan puolustuksesta, se on koko joukkue. Mitä paremmin ylempänä tehdään puolustustyötä, sitä helpompaa se on alakerralle. Mielestäni keskikenttäpelaajat ovat fiksuja. Vaikka heidät laittaisi puolustukseen, he pystyvät hoitamaan hommansa. Puolustuslinjassa on huomenna vain yksi puolustaja. Pallollisen pelin pitäisi silloin toimia. Huomenna on tärkeää, että pystymme pitämään palloa, Sund kertoo.


VPS-FC Lahti perjantaina 20.9. klo 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: VPS:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut