Yleisöä 2119

4-5-1
vko.41 // 19.10.2019

Honka varmisti pronssimitalit (FC Honka-IFK Mariehamn 3-0)

FC Honka varmisti pronssimitalit kaudella 2019 kaadettuaan lauantaina IFK Mariehamnin kotonaan maalein 3-0 (1-0).

Voitto riitti pitämään Ilveksen Hongan takana ja näin espoolaiset pääsevät juhlimaan mitaleita.

Vierasjoukkue IFK Mariehamn loi ottelun ensimmäisen vaarallisen paikan. Tim Murray koppasi kuitenkin varmasti Amos Ekhalien keskityksen.

Honka iski ottelun avausmaalin 21. minuutilla. Murrayn pitkä avaus päätyi lopulta Mac Kandjille, joka ohitti vielä IFK-vahti Oskari Forsmanin ja viimeisteli tyhjään maaliin.

IFK oli lähellä tasoittaa ottelun viitisen minuuttia myöhemmin. Aristote Mboma pääsi puskemaan maalin edestä, mutta Murray venytti huipputorjuntaan.

Honka tuli toisella jaksolle vahvasti. 50. minuutilla Kandjin laukaus meni vain hieman takakulmasta ohitse. Hetkeä myöhemmin Robert Ivanov puski läheltä ohi.

Myös vierasjoukkueella oli omat paikkansa. Mboma laukoi tulisesti kohti Honka-maalin alakulmaa, mutta Murray oli jälleen pallon tiellä.

Honka iski toisen maalinsa lopulta 83. minuutin kohdalla. Joel Perovuo tarjoili maalille, ja Borjas Martin viimeisteli lukemiksi 2-0. Keltamustat iskivät lisäajalla vielä kolmannen, kun vaihdosta kentälle tulleen Arlind Sejdiun tarkka kuti upposi takakulmaan.

Demba Savagella oli vielä paikka lisäajan viimeisellä minuutilla lisätä johto neljään, mutta Forsman torjui gambialaisen rangaistuspotkun. Näin Honka nappasi 3-0 voiton ja Veikkausliigakauden 2019 pronssiset mitalit.

Eurolopputurnauksen avauskierroksen ottelu IFK Mariehamn - HIFK keskiviikkona 23.10. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Hongan kausi jatkuu eurolopputurnauksen finaalissa.

Lähde: FC Hongan verkkosivut