AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-4-2

30

(1-0)

Yleisöä 2119

IFK Mariehamn
4-5-1
vko.41 // 18.10.2019

Ennakko: FC Honka-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Honka-IFK Mariehamn

Veikkausliigan mestaruussarja päättyy FC Hongan osalta lauantaina 19.10., kun IFK Mariehamn saapuu keltamustien vieraaksi.

Huippuvireessä koko mestaruussarjan ollut Honka tasasi viime kierroksella pisteet sarjakärki KuPS:n kanssa luvuin 1-1. Keltamustat ovat keränneet viimeisestä viidestä ottelustaan kolmetoista pistettä, ja löytyvätkin juuri KuPS:n kanssa kuntopuntarin kärjestä.

Lauantain ottelussa panoksena ovat pronssimitalit. Honka lähtee otteluun tasapisteistä neljäntenä olevan Ilveksen kanssa. Tamperelaiset kohtaavat samaan aikaan pelattavassa omassa ottelussaan HJK:n.

Tälle kaudelle voimaan tulleen uuden sarjajärjestelmän myötä kolmanneksi sjoittunut ei saa enää suoraa europaikkaa, vaan viimeisestä paikasta pelataan ns. eurolopputurnaus. Kolmanneksi sijoittunut joukkue pääsee suoraan turnauksen kaksiosaiseen finaaliin. Honka on jo varmistanut paikkansa eurolopputurnauksen finaalissa, sillä Ilvestä ei oteta tilanteessa huomioon, sen napattua europaikan jo aiemmin Suomen Cupin voiton myötä.

Lauantain vastustaja IFK Mariehamn ei ole voittanut mestaruussarjassa vielä otteluakaan, mutta Honka ei silti voi missään nimessä aliarvioida tulevaa vastustajaa. Ahvenanmaalaiset ovat nimittäin ainoa joukkue, jota Honka ei ole vielä onnistunut tällä kaudella voittamaan. Kauden kotiavauksessa Honka kärsi 1-3 tappion, ja kesäkuun lopulla Maarianhaminassa pisteet tasattiin numeroin 2-2.

- Tiukka matsi varmasti on tulossa. Meillä on pronssimitali saatavissa ja tottakai sen me myös halumme. IFK on vaikea joukkue, mutta voittoa lähdemme tietenkin hakemaan, Honka-paitaan kesällä paluun tehnyt Armend Kabashi toteaa.

IFK:lla ottelussa ei isompaa panosta ole, mutta Espooseen suunnataan nälkäisenä.

- Voitto mielessä matkaan lähdetään. Olemme valmistautuneet tyypilliseen Honka-pelaamiseen, jossa he rakentavat lyhyillä ja nopeilla syötöillä, usein kolmiopelaamisella, IFK-luotsi Peter Lundberg sanoo.

Hongalta varmasti sivussa ovat ainakin Rasmus Leislahti, sekä pelikiellossa olevat Javi Hervas ja Gideon Baah.

Grönvittin riveistä puuttuvat lauantaina Simon Silverholt, Robin Sid ja Daniel Sjölund.


FC Honka-IFK Mariehamn lauantaina 19.10. klo 15.00 Tapiolan urheilupuistossa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut