AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
2-0-2

01

(0-0)

Yleisöä 3317

FC Inter
4-4-2
vko.39 // 5.10.2019

Ennakko: HJK-FC Inter

Ennakko: HJK-FC Inter

HJK tavoittelee toista peräkkäistä kotivoittoa, kun FC Inter vierailee Töölössä sunnuntaina.

Europeleistä johtuvana tämän kauden otteluohjelman erikoisuutena Interin ja HJK:n edellisestä kohtaamisesta on kulunut yli viisi kuukautta. Joukkueet kohtasivat Helsingissä kauden avausottelussa huhtikuun alussa ja saman kuun lopussa puolestaan Veritas Stadionilla. Helsingissä pelatun ottelun HJK vei nimiinsä 2-1, mutta Veritas Stadionilla Inter murskasi HJK:n lukemin 4-1.

Interin päävalmentaja Jose Riveiron mukaan joukkueiden aiemmasta kohtaamisesta Telia 5G Arenalla ei voi ammentaa paljoakaan tulevaan otteluun. Sittemmin HJK on vaihtanut päävalmentajansa Mika Lehkosuosta Toni Koskelaan ja myös joukkueessa on tapahtunut vaihdoksia.

– Olosuhteet ovat muuttuneet. Ehkä se haaste tuli meille silloin liian varhain, koska emme olleet pelissä parhaimmillamme. HJK oli silloin hyvä ja paljon itsevarmempi. Ero huhtikuun alun otteluun on, että nyt tiedämme, miten se tehdään.

HJK palasi edellisessä kamppailussaan voittojen tielle, kun IFK Mariehamn kaatui Töölössä lukemin 3-0. Varsinkin toinen puoliaika oli helsinkiläisiltä vakuuttava: Klubi iski kaikki kolme osumaa jälkimmäisellä puolikkaalla. Kotijoukkueen maaleista vastasivat kahdesti osunut Evans Mensah sekä ensimmäisen osumansa sinivalkoisessa paidassa viimeistellyt William Parra.

IFK:n kaataminen katkaisi Klubin kolmen pelin voitottoman putken. Täysi pistepotti oli myös joukkueen ensimmäinen yläloppusarjassa.

HJK on sarjataulukossa viidennellä sijalla. Pronssisijaan on matkaa kuusi pistettä ja sen saavuttaminen voisi periaatteessa onnistua, mutta FC Hongan ja Ilveksen pitäisi jäädä nollille lopuissa otteluissaan.

Interillä on tällä kaudella mahdollisuus voittaa ensimmäinen mitali Veikkausliigassa sitten kauden 2012 hopean. HJK puolestaan jää tällä kaudella ensimmäistä kertaa mitalien ulkopuolelle sitten kauden 2008, mutta vielä viime kaudella HJK:n valmennuksessa mukana ollut Riveiro ei odota kohtaamisesta Interille lainkaan helppoa.

– HJK on kuitenkin aina HJK. Huonompinakin hetkinään HJK:n joukkue on kilpailukykyinen, eikä voitto sieltä tule koskaan helpolla. Alkukauden kohtaamisista joukkue siellä on muuttunut ja valmennuskin on vaihtunut, joten siinä mielessä pelaamme kuin uutta joukkuetta vastaan. Näen pelkästään positiivisia puolia HJK:n kohtaamisessa nyt, koska pelistä tulee varmasti houkutteleva ja meille kyse on isommasta asiasta kuin vain kolmesta pisteestä. Meidän täytyy nauttia kentällä ja jos pystymme siihen, voitamme ottelun.

– Tiedämme, miten tärkeä tämä ottelu on meille ja koko seuralle. Jos haluamme edes elätellä toiveita KuPS:n kannoilla pysymisestä, meidän on hoidettava työmme HJK:ta vastaan. Ja toisaalta voitto olisi yhtä tärkeä myös KuPS:n voittaessa oman ottelunsa, Riveiro muistuttaa viitaten mahdolliseen suoran europaikan varmistumiseen.

Interiltä viime ottelussa erotuomarin punaista korttia katsellut Anthony Annan joutuu huilaamaan kaksi ottelua pelikiellon takia. Annanin ohella Lassi Viholainen joutuu varmuudella jättämään ottelun väliin.


HJK-FC Inter Telia 5G Areenalla sunnuntaina 6.10. klo 16. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.