AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

30

(0-0)

Yleisöä 2137

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.38 // 27.9.2019

Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

HJK palaa kotikentälleen lauantaina, kun joukkue saa vastaansa IFK Mariehamnin.

HJK:lla on selkeät sävelet kamppailuun: katkaista voitottomien pelien putki, joka on venynyt jo kolmen ottelun mittaiseksi. Viime viikonloppuna joukkue kohtasi vieraissa FC Hongan ja tauolle siirryttiin Klubin johtaessa Kaan Kairisen osumalla, mutta pisteet jäivät Espooseen kotijoukkueen väkevän toisen puoliajan myötä lukemin 3-1.

Kotikentällä Klubilla on luistanut varsin mukavasti kauden aikana, vaikka varsinkin viime aikoina tasapelejä on kertynyt paljon: viimeisestä neljästä kotipelistä peräti kolme on päättynyt pistejakoihin. HJK on myös pelannut viimeisten viikkojen aikana varsin vähän kotikentällä. Heinäkuun lopun jälkeen kotipelejä on kertynyt vain kaksi.

HJK on hävinnyt kauden aikana vain yhden kotipelin, kun FC Honka haki kesäkuussa pisteet Helsingistä lukemin 0-1. Veikkausliigan kymmenen muun kotiottelun saldona on neljä voittoa ja peräti kuusi tasapeliä yhteismaalein 18-10. Klubi ei hävinnyt kolmesta eurokotipelistäkään ainuttakaan.

Sarjataulukossa tilanne on HJK:n kannalta haasteellinen. Mestaruussarjaa on jäljellä kolme ottelua ja ero mitalisijoihin on venähtänyt jo yhdeksään pisteeseen.

IFK Mariehamn selvisi viimeisenä joukkueena Mestaruussarjaan, kun se keräsi 22 ottelusta 31 pistettä. Seitsemänneksi päätynyt SJK keräsi kolme pistettä vähemmän.

Mestaruussarja on alkanut IFK:n osalta tahmeasti. Kahden pelin saldona on nolla pistettä, kun FC Inter ja KuPS kuittasivat täydet pistepotit yhteismaalein 3-0.

IFK on ollut kuluvalla kaudella paremmassa iskussa vieraspeleissä kuin kotonaan. 12 matkapelin saldona on 18 pistettä ja vain neljä häviötä. Kotikentällä pisteitä on kertynyt 12 ottelussa vain 13.

- Haluamme tietysti voittaa. Pelissä menestyäkseen tarvitsemme erittäin kovaa työtä, johon kuuluu rohkeutta ja kylmäpäisyyttä, IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundberg sanoo ahvenanmaalaisten verkkosivuilla.

IFK Mariehamnin kokoonpanosta ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa Robin Sid ja Hampus Lönn. Aristote "Totti" Mboma sovittaa pelikieltoa.

HJK-IFK Mariehamn Telia 5G Arenalla lauantaina 28.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HJK:n verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut