AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
5-3-2

31

(0-1)

Yleisöä 3192

HJK
2-0-3
vko.37 // 21.9.2019

FC Honka nousi voittoon HJK:sta (FC Honka-HJK 3-1)

FC Honka nousi voittoon HJK:sta (FC Honka-HJK 3-1)

FC Honka nousi toisella puoliajalla 3-1 -voittoon HJK:sta Espoon Tapiolassa pelatussa ottelussa.

Kaan Kairinen vei 32. minuutilla HJK:n johtoon, mutta Hongan Gideon Baah ja Mikko Sumusalo käänsivät pelin 63. ja 66. minuuteilla tulleilla osumilla. Demba Savage viimeisteli loppulukemat 86. minuutilla.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja ensimmäisten minuuttien aikana molemmat joukkueet saivat luotua hyökkäyspeliään. Maksim Rudakov joutui ensimmäisenä torjuntatöihin, kun venäläinen torjui jalallaan Demba Savagen pienestä kulmasta tulleen laukauksen.

Honka tuskaili pelinavaamisen kanssa ja HJK pääsi muutamaan kertaan melko helppoon katkoon. Espoolaisten topparit onnistuivat kuitenkin pysäyttämään vastahyökkäykset tehokkaasti. Riku Riski pääsi kertaalleen laukomaan Hongan harhasyötön jälkeen, mutta kuti painui suoraan Honka-vahti Tim Murrayn syliin.

Peliä oli takana reilu puoli tuntia, kun HJK pyöritti pitkää hyökkäystä Hongan päädyssä. Pallo liikkui varmasti mieheltä toiselle, ja lopulta Kaan Kairinen lähti laukomaan hanakasti päästyään hyvään paikkaan. Kairisen tulinen laukaus tippui juuri oikea-aikaisesti Murrayn kainalosta ja painui tolpan kautta verkon perukoille.

Jakson edetessä loppua kohden takaiskusta sisuuntunut Honka painoi pelin painopisteen Klubin päätyyn. HJK:n puolustus oli kuitenkin terävällä pelipäällä, eikä kotijoukkue onnistunut murtautumaan paraatipaikoille. Hongan hetkellinen hallintajakso ei tuottanut tulosta ja tauolle siirryttiin HJK:n maalin johdossa.

Toinen jakso lähti käyntiin melko seesteisenä. Ensimmäiseen paikkaan murtautui lopulta HJK vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Peiposen erinomaisen nousun jälkeen Riku Riski pääsi ampumaan boksissa, mutta veto painui selvästi ohi maalin.

Ottelua oli pelattu reilu tunti, kun Honka sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta pallo jäi pomppimaan aivan HJK:n maaliviivan tuntumaan. Lopulta Hongan Henri Aalto onnistui tökkäämään pallon pelaajamassan keskeltä juuri ja juuri yli maaliviivan, tuoden kotijoukkueen tasoihin.

Vain kolme minuuttia ehti kulua edellisestä, kun Honka iski toistamiseen, Mikko Sumusalon onnistuessa puskemaan aivan etutolpan juurelta isännät johtoon.

Heti perään HJK:lle aukesi erinomainen tekopaikka. Kapteeni Dahlström antoi huikean läpisyötön Nikolai Alholle, jonka vedon Murray kuitenkin onnistui torjumaan oikea-aikaisen vastaantulon myötä.

Takaa-ajajaksi joutunut Klubi sai painettua vaihtojen jälkeen paineen Hongan päätyyn, mutta liiallinen hyökkäysinto kostautui. 85. peliminuutilla espoolaisten Savage pääsi kuin varkain nokikkain Rudakovin kanssa, ja hyökkääjä sijoitti pallon tarkasti tolpan kautta sisään, tuplaten isäntien johdon.

Enempää maaleja ei Espoossa nähty ja ottelu päättyi Hongan voittoon 3-1 lukemin. Avausjakso oli HJK:n hallussa, mutta toisella nelivitosella peliään petrannut Honka meni menojaan.


FC Inter-FC Honka Veritas Stadionilla lauantaina 28.9. kello 17 ja HJK-IFK Mariehamn Telia 5G Arenalla lauantaina 28.9. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HJK:n verkkosivut