AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

10

(0-0)

Yleisöä 3679

FC Inter
3-4-3
vko.37 // 21.9.2019

Ennakko: Ilves-FC Inter

Ennakko: Ilves-FC Inter

llves jatkaa kotiotteluitaan Veikkausliigan mestaruussarjassa. Sunnuntaina vastaan saapuu laadukkaita pelimiehiä vilisevä kärkiseura FC Inter.

Vastakkain ovat sarjan tehokkain hyökkäys ja tiivein puolustus. Voitto turkulaisista nostaisi kissapedon tiiviisti takaisin kärkikahinoihin.

Joukkueiden viimeisimmät ottelut omilla tahoillaan käytiin sunnuntaina. Kuntopuntarissa hyvässä nosteessa oleva FC Inter voitti IFK Mariehamnin 2-0, karvaasti pettynyt Ilves puolestaan koki 0-2-tappion FC Hongan käsittelyssä.

– Honka-matsiin ei ollut kukaan valmentajista tai pelaajista tyytyväinen. Pelimme oli todella aneemista ja haluamme ryhdistäytyä. Kentälle tarvitaan lisää ääntä. Peräänkuulutan rohkeutta ja peliin heittäytymistä, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss toteaa.

– Eletään sarjan päätöskierroksia ja kohtaamme sarjajohtajan kotona. Mikä voisi olla hienompaa? Jos meinaa pelata ammatikseen jalkapalloa, niin nyt on korkea aika näyttää oma osaaminen.

FC Interin päävalmentaja Jose Riveiron mukaan viime viikkojen tulokset unohtuvat pelin käynnistyessä, mutta vastustajan tuntemisessa nopeasti eteen tuleva uusi kohtaaminen Tammelan stadionilla auttaa.

– Paljon on tapahtunut, mutta pallon lähtiessä liikkeelle ei niitä asioita enää muistella ja olosuhteet tulevat olemaan viime kohtaamisen kaltaiset. Ottelusta tulee varmasti jälleen hyvin tasainen ja se saattaa ratketa jälleen johonkin yksittäiseen yksityiskohtaan.

- Tunnemme vastustajan ja pelikentän, mutta myös he tuntevat meidät. Olemme kuin vanhat ystävykset, eikä välillämme ole salaisuuksia, valmentaja muotoilee.

Tamperelaisten kokoonpanosta puuttuu pitkäaikaisloukkaantuneen Janne Sakselan lisäksi reisivammaa poteva Emile Paul Tendeng ja nilkkavaivojen jälkeen täyttä pelikuntoa hakeva Aleksi Tarvonen. Veikkausliigan elokuun kuukauden joukkueeseen valitun 17-vuotiaan Naatan Skytän pelaaminen on vielä epävarmaa.

Interin joukkue pääsee viikonlopun otteluun jälleen hyvistä asemista. Viime kierroksella pelikiellon takia huilanneella Alvaro Munizilla on mahdollisuus palata kentälle. Viime kierroksella Riveiro vaihtoi Anthony Annanin ja Niko Markkulan pois kesken ottelun. Espanjalaisvalmentajan mukaan joukkueella ei kuitenkaan ole tällä hetkellä loukkaantumisia.

– Kaikki ovat pelikunnossa. Annanin ja Markkulan vaihdoissa kysymys oli pelkästään varotoimenpiteistä eikä varsinaisista loukkaantumisista, Riveiro täsmentää.


Ilves-FC Inter Tammelan stadionilla sunnuntaina 22.9. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Interin verkkosivut