AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
3-2-5

10

(1-0)

Yleisöä 2234

HJK
4-3-3
vko.36 // 14.9.2019

Ennakko: KuPS-HJK

Ennakko: KuPS-HJK

Veikkausliigan kuusi parasta joukkuetta ratkaisevat liigamitalien kohtalon yksinkertaisessa mestaruussarjassa, joka aloitetaan Kuopiossa suomalaisen huippujalkapalloilun ehdottomalla klassikko-ottelulla. Sarjakakkosena oleva KuPS ja neljäntenä oleva HJK iskevät yhteen sunnuntaina

KuPS etenee Veikkausliigassa väkevällä tahdilla. Runkosarja päätettiin neljällä peräkkäisellä voitolla ja sunnuntain HJK-ottelusta lähdetään hankkimaan viidettä peräkkäistä liigavoittoa innokkaan kotiyleisön tuella. Nimekäs vastustaja sytyttää kuopiolaispelaajat aina parhaimpaansa ja KuPS-joukkue on pelannut loppukesän aikana parhaimmillaan erinomaista jalkapalloa. Samaan pyritään sunnuntainakin.

- HJK on HJK, aina se sytyttää. Tasaisia pelejä olemme viimeisen kahden kauden aikana pelanneet, enkä odota siihen mitään muutosta viikonloppunakaan, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara pohdiskelee sunnuntaista peliä.

HJK haluaa kammeta itsensä vielä mukaan syksyn tiukkaan mestaruustaisteluun ja tarvitsee sen johdosta vierasvoiton Kuopiosta. Edessä on kova taistelu arvokkaista liigapisteistä syksyisissä olosuhteissa ja kotijoukkueelta vaaditaan jälleen erittäin hyvää ja ehjää kokonaissuoritusta koko 90 peliminuutin ajaksi positiivisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

- HJK pelaa veitsi kurkulla, mikäli aikoo kammeta itsensä mitaleille, joten latausta pelissä varmasti riittää. Me menemme peli kerrallaan, emmekä mieti mitään muuta kuin seuraavaa peliä, päävalmentaja korostaa.

HJK ja KuPS ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Kamppailut ovat olleet äärimmäisen tasaisia ja keskinäinen herruus on vielä jakamatta: molemmat pelit päättyivät tasan ja yhteismaalit olivat 1-1.

Kuopiolaiset ovat pelanneet kaksi vahvaa syksyä yltäen molemmilla kerroilla mitaleille. Sarjakakkosena oleva KuPS lähtee syksyn Mestaruussarjaan hyvistä asemista tavoitteenaan mestaruuden saavuttaminen.

- Emme mieti mestaruuksia, vaan nautimme vain tästä matkasta. Meillä on hieno, yhteistyötä tekevä joukkue, joka on kehittynyt hurjasti näiden viime kausien aikana. Se on jo saavutus, josta olen ylpeä. Muuta tässä on turha miettiä. Eletään tätä hetkeä ja nautitaan siitä, päävalmentaja toteaa.

HJK:lta sivusta ottelusta on varmuudella Joonas Vahtera.


KuPS - HJK sunnuntaina 15.9. klo 18.30 Savon Sanomat Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut