AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Lahti
2-3-1

01

(0-0)

Yleisöä 3012

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.34 // 1.9.2019

IFK Mariehamn ryösti tärkeät pisteet Lahdesta (FC Lahti-IFK Mariehamn 0-1)

IFK Mariehamn ryösti tärkeät pisteet Lahdesta (FC Lahti-IFK Mariehamn 0-1)

IFK Mariehamn haki sunnuntaina 1-0-voiton FC Lahden kotipesästä ja nappasi viimeisen paikan kuuden parhaan joukossa.

Ottelun avausosuma syntyi toisella puoliajalla, kun ottelua oli pelattu 64 minuuttia, iski Amos Ekhalie IFK Mariehamnin 1-0-johtoon. Se maali jäi myös ottelun ainoaksi ja IFK Mariehamn vei tärkeät sarjapisteet mukanaan.

Ottelu alkoi lievässä Lahden hallinnassa. Ensimmäisillä minuuteilla kotijoukkue rakensi kaksi hyvää laukaisupaikkaa. IFK Mariehamn pääsi puolestaan nopeilla oivalluksilla pariin otteeseen lähelle lahtelaisten maalia.

Ottelun 11. minuutilla FC Lahden taivas oli lähellä synkentyä. IFK Mariehamn sai rangaistupotkun, mutta ei onnistunut tekemään maalia. Rakovsky liimasi Murnanen rankkarin komeasti käsiinsä. Rankkarin jälkeen Mariehamn otti hallinnan hetkeksi itselleen.

23. minuutilla Lahti pelasi kauniin kombinaation. Viitikko avasi keskelle, ja Josu jatkoi pallon maalille. Lahti joutui käyttämään ensimmäisen vaihdon jo 25. minuutilla. Viitikko otettiin penkille ja Zeqiri tuli kentälle.

Ensimmäisen puoliajan jälkimmäinen puolisko oli tasainen. Lahti ei onnistunut löytämään murtavia aukkoja vierasjoukkueen puolustuslinjasta, joten tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

FC Lahti aloitti toisen puoliajan pirteästi luomalla heti pari tilannetta. Sivuverkkoa lähemmäs pallo ei kuitenkaan mennyt. Oman mausteensa peliin toi Amionen tulo kentälle tauon jälkeen. Tunnin kohdalla Lahti oli lähellä johtomaalia. Josun kulma tuli etukulmaa kohti ja pomppi levottomasti maalin editse.

IFK Mariehamn sai toisen rankkarin reilun tunnin jälkeen. Ekhalie ampui pallon näyttävästi vasempaan yläkulmaan. Maalin jälkeen FC Lahti vaihtoi Shalan Lampisen tilalle.

Vierailla oli mahdollisuus ratkaista peli 78. minuutilla. Nopea vastahyökkäys päättyi lopulta tolppalaukaukseen. IFK Mariehamn sai vielä kolmannen rankkarin, mutta Rakovsky hoiti senkin. FC Lahti taisteli loppuun saakka, mutta vieraat voittivat.


Veikkausliigakauden kaikkia otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut