AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
HJK
4-5-1

22

(1-1)

Yleisöä 7931

RoPS
5-2-3
vko.34 // 31.8.2019

Ennakko: HJK-RoPS

Ennakko: HJK-RoPS

Tiukka rutistus tulee osaltaan päätökseen sunnuntaina, kun HJK isännöi RoPSia runkosarjan viimeisessä ottelussa. Jaossa on jälleen todella tärkeät pisteet.

Klubi palasi edellisessä ottelussaan voittokantaan, kun joukkue haki pisteet Espoosta maalein 1-0. Ottelun ainoasta osumasta vastasi Daniel O'Shaughnessy.

Kolme pistettä sinetöi Klubin paikan aseman yläloppusarjassa, kun HJK:lla on 21 ottelun jälkeen kasassa 33 pistettä. Sarjataulukon piikkipaikalla on 40 pisteen myötä Ilves perässään 39 pinnan FC Inter ja 37 pisteen KuPS. HJK sijoittuu runkosarjan neljännelle tai viidennelle sijalle. FC Honka on helsinkiläisten alapuolella 31 pisteellä.

Runkosarjan sijoituksilla ei kuitenkaan ole mitään merkitystä. Joukkueet saavat saalistetut pisteet matkaan yläloppusarjaan, jossa mestaruus lopulta ratkaistaan. Sarjataulukon kuusi parasta joukkuetta pelaavat yläloppusarjassa kertaalleen toisiaan vastaan.

HJK ja RoPS ovat kohdanneet kertaalleen tällä kaudella, kun Klubi haki toukokuun lopussa täyden pistepotin Rovaniemeltä. Kamppailun ainoasta osumasta vastasi pelin loppuhetkillä osunut Riku Riski.

Päävalmentaja Toni Koskela tuo jälleen mielenkiintoisen vivahteen sunnuntain kamppailuun. Koskela aloitti kauden RoPSin peräsimessä, mutta siirtyi HJK:n käskijäksi toukokuussa. Klubi on pelannut Koskelan alaisuudessa Veikkausliigassa nyt 11 ottelua. Näiden saldona on 21 pistettä, mikä on Veikkausliigan toiseksi korkein lukema heti FC Interin jälkeen. Turkulaiset ovat napanneet samassa ajassa 22 pistettä.

. Meillä on huomenna haastajan asema ja ainoastaan voitettavaa, tiivistää ottelun lähtökohdat RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti.

- Me emme lähde peruuttelemaan, mutta miten HJK tulee huomenna meitä vastaan tällaisessa tilanteessa, sen näkee pelissä.

HJK:lta ovat ottelusta sivussa Nikolai Alho ja Joonas Vahtera.

RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat luonnollisesti lainapelaajat Kalle Katz sekä Kevin Kouassivi-Benissan. Pienten loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Niklas Jokelainen, Juho Hyvärinen ja Eerik Kantola. Alkuviikon perusteella myös Mohamadou Sissokon pelaaminen on epävarmaa.


HJK-RoPS Telia 5G Areenalla sunnuntaina 1.9. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HJK:n verkkosivut, RoPS:n verkkosivut