AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

10

(0-0)

Yleisöä 1208

SJK
4-3-3
vko.33 // 24.8.2019

Ennakko: IFK Mariehamn-SJK

Ennakko: IFK Mariehamn-SJK

IFK Mariehamn isännöi SJK:ta sunnuntaina.

SJK matkustaa Ahvenanmaalle ja kohtaa siellä sunnuntaina 25.8. klo 18.30 IFK Mariehamnin. Ottelu on Veikkausliigan runkosarjan toiseksi viimeinen ja siinä on kovat panokset.

Ennen sunnuntain kohtaamista SJK on sarjassa kuudentena ja IFK Mariehamn yhdeksäntenä. Piste-ero joukkueiden välillä on kuitenkin vain kolme pinnaa ja jos kotijoukkue voittaa, nousee se taulukossa SJK:n edelle paremman maalieron turvin. Seitsemäntenä oleva FC Lahti on SJK:n kanssa tasapisteissä, mutta heikommalla maalierolla. SJK voisi voitolla nousta viidentenä olevan HJK:n edelle tai tasapisteisiin neljäntenä olevan FC Hongan kanssa. Juuri nyt eletään toistaiseksi kauden jännittävimpiä aikoja. Voitto sunnuntaina auttaisi ainakin valtavasti SJK:ta ylemmän loppusarjapaikan tavoittelussa.

- Joukkueen suoritustaso ja keskittyminen ovat olleet erinomaisella tasolla tällä viikolla. Olen todella tyytyväinen siihen miten joukkue on tehnyt töitä ja osoittanut halua työntekoon. He ovat ottaneet hienosti vastaan uusia asioita ja toteuttaneet niitä laadukkaasti. Tuntuu, että joukkue todella haluaa parantaa suoritustaan. Asiat ovat siis menneet eteenpäin ja ne ovat edenneet jopa nopeampaa mitä aluksi ajattelin. Joten olen todella positiivisilla tunnelmilla tällä hetkellä, SJK:n päävalmentaja Brian Page kertoo.

- Odotamme innolla sunnuntain peliä. Ja se koskee kaikkia seurassa, niin pelaajia, staffia kuin ihmisiä seuran ympärillä. Kaikki me tiedämme missä me olemme sarjataulukossa ja mitä meiltä odotetaan. Olemme kuitenkin valmiit tekemään sen yhdessä, Page jatkaa.

IFK Mariehamnille ottelu on vielä SJK:takin tärkeämpi, sillä joukkue tarvitsee käytännössä kolme pistettä taistellakseen vielä mestaruussarjaan pääsystä.

- Totta kai edessä on tärkeä ottelu, tiedämme mistä on kyse. Tähtäämme kuudenteen sijaan edelleen ja sitä varten tarvitsemme ehdottomasti voiton, IFK:n kakkosvalmentaja Daniel Norrmén sanoo.

- Viimeksi SJK:ta vastaan oli kova ottelu, meidän pitää pystyä nyt monissa asioissa samaan, joissa silloin onnistuimme, Norrmén viittaa 2-0-vierasvoittoon pari viikkoa sitten.

Norrménin mukaan SJK on vaikea vastus, mutta samalla hän uskoo että onnistuneella pelaamiselle IFK pystyy eliminoimaan vastustajan vahvuudet ja käyttämään omansa hyväksi.

- SJK on taitava joukkue ja heillä on hyviä pelaajia keskikentän keskustassa. SJK:n keskustan pelaaminen meidän pitää pystyä pysäyttämään. SJK:n heikkoudet ovat ehkä puolustamisessa ja jos pystymme liikuttamaan palloa nopeasti, meillä on varmasti paikkamme. Olemme kokonaisuutena nopeampi joukkue.

SJK:n kapteeni Mehmet Hetemaj on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi, mutta poissaoloja on myös kotijoukkueella.

- Jos joku istuisi tässä minun paikallani ja väittäisi, että Mehu Hetemaj'n puuttuminen sunnuntaina ei merkitsisi mitään, niin hän valehtelisi. Hetemaj on tärkeä osa tätä koko seuraa ja on ollut sitä jo usean vuoden ajan. Hänen esitys viime RoPS-pelissä oli juuri sitä vanhaa Hetemaj'ta, minkä näin aikoinaan kun tulin tähän seuraan. Joten hänen puuttumisensa on meille menetys. En aio väittää muuta, Page toteaa.

- Mutta meillä on pelaajia jotka voivat pelata samaa paikkaa ja pelaajia joihin me uskomme. Emme ole yhden miehen varassa, vaan olemme joukkue, josta löytyy tarpeeksi laatua, energiaa ja ennakkoluulotonta uskoa hoitaa tämä peli.

- Jalkapallo ei ole yksilölaji, vaan joukkuelaji. Tämä tarjoaa tilaisuuden muille pelaajille ottaa roolia ja uskon, että he myös käyttävät sen.

SJK:lla on Hetemaj'n tilalle useampi mahdollinen korvaaja keskikentän keskustaan, joiden pitää nyt ottaa roolia kipparin poissaollessa.

Johtajuutta joukkueeseen tuo kokenut Jarkko Hurme, joka on ollut sivussa toukokuun puolesta välistä alkaen. Hän loukkaantui HJK:ta vastaan pelatussa vierasottelussa. Hurme on harjoitellut nyt joukkueen kanssa muutaman viikon ja oli jo vaihtopenkillä viime kotiottelussa RoPS:aa vastaan.

SJK:n loukkaantumistilanne alkaa näyttää muutenkin paremmalta. Puolustajat José Nadson ja Boris Kadio ovat jo olleet mukana harjoituksissa. Heistä Kadio saattaa olla lähempänä mukanaoloa sunnuntaina. Dion Acoff on myös päässyt jo tekemään harjoituksia, mutta sunnuntai tulee kenties liian nopeasti. Varmuudella sivussa on edelleen hyökkääjä Billy Ions.

IFK Mariehamnilta on varmuudella sivussa edellisottelussa VPS:aa vastaan loukkaantunut Aristote Mboma. Myös Simon Silverholtin pelaaminen on erittäin epävarmaa lonkkavamman takia.


IFK Mariehamn-SJK Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 25.8. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: IFK TV, SJK:n verkkosivut