AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KuPS
4-5-1

50

(4-0)

Yleisöä 3128

VPS
3-5-2
vko.33 // 23.8.2019

Ennakko: KuPS-VPS

Ennakko: KuPS-VPS

Kärkipaikkoja hätyyttelevä KuPS saa lauantaina vierakseen jumbosijalta tiukasti ylöspäin pyrkivän VPS:n.

Avausvoitostaan lisää itseluottamusta saanut VPS joutuu lauantaina Kuopiossa todella kovaan testiin. Kotijoukkue KuPS on tällä hetkellä kolmantena sarjataulukossa, ja keltapaidat ovat voittaneet kahdessa viime ottelussaan FC Interin ja Ilveksen, jotka molemmat ovat mukana mestaruustaistossa. Kuopiolaiset esiintyivät edukseen myös kesän europeleissä ja pistivät tiukasti kampoihin Puolan suurseura Legialle.

Vepsun pitää olla lauantaina erityisen tarkkana taitavan Petteri Pennasen sekä kahdeksan maalia tällä kaudella iskeneen Lucas Rangelin kanssa.

- Lauantaina on tosi kova jengi vastassa. KuPS on joukkue täynnä itseluottamusta, ja moni ei ole pystynyt voittamaan heitä Kuopiossa. KuPS kotikentällään on ehkä kovin vastustaja, mitä meillä on tähän asti ollut. Totta kai HJK vieraissa oli kova, mutta se ei ole sama joukkue, mitä se on joskus ollut. Tiedämme, että luvassa on todella vaikea peli ja meidän pitää saada nappionnistuminen, VPS-luotsi Christian Sund sanoo tulevasta vastustajasta.

VPS puolestaan saapuu nyt Kuopioon yllätysvalmiilla asenteella. Kotijoukkueella ei ole varaa minkäänlaiseen ylimielisyyteen taisteluhaluisen vastustajan suhteen.

- Nöyrin mielin me peliin lähdemme. Vaasa otti ensimmäisen liigavoittonsa ja on hyvässä henkisessä tilassa. Meilläkin on kaksi hyvää peliä alla, nyt ovat ihan erilaiset asetelmat kuin niissä peleissä. VPS on hyvä joukkue ja on ottanut pisteitä sarjan kärkijoukkueilta. Missään nimessä minkäänlaiseen aliarviointiin ei ole varaa, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara arvioi lauantaista vastustajaa.

Vepsun kokoonpano oli monella tapaa yllättävä maanantaina. Maalilla aloitti Valeri Voskonian ja 18-vuotias, tällä kaudella VPS J Akatemiaa edustanut, Valtteri Lehtonen heitettiin suoraan avauskokoonpanoon ensimmäiseen liigapeliinsä. Sund kertoo tekevänsä lopullisen päätöksensä lauantain kokoonpanosta vasta perjantain harjoitusten jälkeen.

- Perjantain treenien jälkeen katsotaan ketkä pelaavat. Nyt ei tule niin paljoa yllätyksiä kuin viimeksi. En aio vaihtaa viittä pelaajaa. Ne, jotka pelasivat maanantaina, onnistuivat hyvin. Voi tulla pieniä muutoksia, mutta ei mitään isompaa, Sund suostuu paljastamaan.

Vepsun pelaajatilanne on hyvä lauantain otteluun lähdettäessä. Juho Lähde palaa pelikiellostaan, joten Martti Haukioja on ainoa varma poissaolija. Sund joutuu jälleen jättämään joitakin pelaajia kokoonpanon ulkopuolelle.

- Mara on ainoa, joka on pois tällä hetkellä. Kaikki muut ovat käytettävissä. Jotkut pelaajat joutuvat valitettavasti jäämään Vaasaan. He pelaavat akatemian kanssa maanantaina Rovaniemellä. Se on tärkeää, että kaikki saavat pelejä. Tämä on ehkä valmentajalle se vaikein juttu, kun haluaisi, että kaikki saavat pelata. Mutta vain yksitoista pääsee kentälle, Sund kertoo.

KuPS:n osalta hyökkääjä Lucas Rangel on jälleen valmennusjohdon käytettävissä kahden ottelun mittaisen pelikieltonsa päätyttyä.


KuPS-VPS Savon Sanomat Areenalla lauantaina 24.8. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut