4-5-1
vko.33 // 19.8.2019

FC Lahden salama-alku riitti voittoon (FC Lahti-FC Honka 3-2)

FC Lahti nappasi kotivoiton FC Hongasta maanantaina.

FC Lahti viimeisteli kolme maalia ensimmäisen vartin sisään ja otti sen myötä maanantaina 3-2-kotivoiton FC Hongasta. Hongan kahden maalin kiri toisella jaksolla ei riittänyt pisteille.

Lahtelaisten maalit menivät Gael Etockin ja Jasin Assehnounin nimiin. Hyvän vireen ansiosta Lahti kamppailee tiukasti mestaruussarjaan pääsystä.

FC Lahti meni johtoon ottelun 8. minuutilla. Maalivahti Patrick Rakovsky pyysi pallon nopeasti pallopojalta, jotta hän sai syötettyä nopeasti laitaan Josulle. Josun pitkä ja tarkka syöttö tavoitti Assehnoun, joka sijoitti läpiajosta pallon takakulmaan.

Johto tuplaantui 11. minuutilla. Coubronne tuli päättäväisesti esiin ja puski pallon voimalla kohti Hongan rangaistusaluetta. Pallo tavoitti Etockin, joka sai tökättyä pallon Hongan maaliin. Lisää tuli. Lahti rakensi upeasti pallon Josun kautta Assehnounille ja siitä Etockille. Tulessa ollut Etock tälläsi 16 metristä takakulmaan.

Honka sai paikan kavennukseen hetkeä myöhemmin. Oikealta laidalta tullut hyökkäys päättyi keskitykseen, jossa pallo päätyi takatolpalle nousseelle Savagelle. Laukaus pomppi avopaikasta ohi maalin.

Toisen puoliajan alussa Honka sai kaksi vaarallista maalipaikkaa. Ensimmäisellä yrittämällä pallo tömähti tolppaan ja toisella kerralla Rakovsky esitti upean torjunnan. Tunnin kohdalla Honka sai haluamansa kavennuksen. Kaufmann pääsi tuikkaamaan kuvion päätteeksi 3-1 kavennuksen.

FC Lahdella oli loistava sauma ratkaista peli, kun pallo osui Honka-puolustajan käteen ja tuloksena oli rangaistuspotku. Etock ei saanut palloa kuitenkaan sisään.

Honka painoi päälle, mutta Lahden johtavat pelaajat löytyivät tällä kertaa alakerrasta Rakovskyn ja Viitikon johdolla. Kamppailu meni jännäksi, sillä Honka kavensi vielä kerran. Ylärimaa lähemmäs vieraat eivät päässeet ja pisteet jäivät Lahteen.

RoPS-FC Lahti Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 25.8. klo 18.30 ja FC Honka-HJK Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 24.8. klo 13. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut