vko.31 // 11.8.2019

RoPS jatkoi pisteiden kaapimista (RoPS-VPS 2-1)

RoPS kukisti VPS:n sunnuntaina Rovaniemellä.

RoPS piti pisteet Rovaniemellä kukistamalla VPS:n sunnuntaina lukemin 2-1.

Rovaniemen Palloseura laittoi kaikkensa likoon kotiottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan. Lopputuloksena VPS kaatui Keskuskentälle Youness Rahimin ja Matias Tammisen maaleilla 2-1 (1-1).

Ennen ottelua RoPS oli tukalassa tilanteessa. Karsijan viiva oli lähempänä kuin paikka syksyn play offseissa. Yllättäen Vaasan Palloseurasta oli tullut puhtaasti sarjataulukkoa katsoen yksi RoPS:n päävastustajista.

Sunnuntaisen ottelun merkitys oli siis poikkeuksellisen suuri. Kaiken kukkuraksi joukkue joutui marssimaan Vaasan Palloseuran eteen repaleisempana kuin kertaakaan tällä kaudella. Kun mukaan lasketaan vielä loppuviikon sairastelut, monen pelaajan pelaaminen selvisi käytännössä vasta sunnuntaina.

RoPS osoitti taisteluilmettä heti alkuminuuteilla. Keskialueen pallonriistosta käynnistyi RoPS:n nopea vastahyökkäys Lucas Lingmanin ja Youness Rahimin toimesta. Pallon ujutti VPS-vahti Martin Kompallan ohitse lopulta Rahimi. Osuma oli Rahimille kauden kolmas.

Kymmenen minuuttia myöhemmin VPS nousi otteluun mukaan. Timi Lahti tuikkasi maaliviivalta Sebastian Strandvallin vapaapotkun RoPS-maalin perukoille.

Vierasjoukkue VPS:n paras mahdollisuus täyteen pistepottiin osui heti toisen jakson alkuun. Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi valittu Antonio Reguero kuitenkin venyi Sebastian Strandvallin vapaapotkun eteen.

Lähes seuraavasta hyökkäyksestä ratkaisijaksi nousi RoPS:n Matias Tamminen. Mohamadou Sissoko jatkoi Lucas Lingmanin kulmapotkun Tammiselle, joka tykitti viidestä metristä ohi Kompallan.

RoPS oli lähellä saada kylmää vettä niskaan välittömästi Tammisen maalin jälkeen, mutta Alain Ebwelle ei onnistunut ohittamaan Antonio Regueroa.

SJK-RoPS OmaSp Stadionilla maanantaina 19.8. klo 18.30 ja VPS-IFK Mariehamn Elisa Stadionilla maanantaina 19.8. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut