AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

20

(0-0)

Yleisöä 2678

FC Inter
3-4-3
vko.31 // 9.8.2019

Ennakko: KuPS-FC Inter

Ennakko: KuPS-FC Inter

Savon Sanomat Areenalla taistellaan lauantai-iltana viikonlopun Veikkausliigakierroksen kärkiottelu, kun neljäntenä oleva Kuopion Palloseura ja sarjajohtoon noussut FC Inter iskevät yhteen.

Veikkausliigan runkosarjan viimeinen kuukausi on parhaillaan menossa ja lauantaisessa kotiottelussa kamppaillaan jälleen isoista sarjapisteistä. Kuopiolaisten eurokiireet ovat nyt hellittäneet ja joukkue saa valmistautua kokonaisen viikon ajan seuraavan liigapeliin. Uutta energiaa ehditään siten kerätä riittävä määrä sarjajohtajan haastamiseksi ja lauantaisesta kotipelistä haetaan ehdottomasti voittoa innokkaan kotiyleisön tuella.

- On hienoa päästä haastamaan sarjakärkeä. Me olemme altavastaajan asemassa ja se sopii meille. Lauantaina meidän on oltava parhaimmillamme, jotta saamme ottelusta hyvän tuloksen, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara toteaa.

Inter on noussut sarjakärkeen vakuuttavan pelaamisensa ansiosta. Joukkueessa löytyy kovia nimiä jokaiselle pelipaikalle. Slovenialaishyökkääjä Filip Valencic on joukkueen ykköstykki, hän on viimeistellyt tällä kaudella jo 14 liigamaalia ja hänet valittiin äskettäin jo kolmannen kerran tällä kaudella kuukauden pelaajaksi. Kuopiolaisten pitää pystyä selkeästi nostamaan omaa tasoaan viikon takaisesta, jotta kovakuntoinen sarjajohtaja onnistuttaisiin kukistamaan.

- Inter on hyvä pallollinen joukkue. Meidän pitää puolustaa hyvin, meidän pitää olla aktiivisia ja pelata rohkeasti omaa peliä. Inter haluaa hallita peliä ja me pyrimme häiritsemään sitä olemalla aktiivisia, Honkavaara arvioi lauantaista ottelua.

Edellisillä kierroksilla KuPS jäi kotonaan tasapeliin IFK Mariehamnia ja HIFK:ta vastaan. Näiden otteluiden välissä KuPS lisäksi hävisi vieraissa KPV:lle. Pistemenetysten myötä KuPS on pudonnut Veikkausliigassa neljännelle sijalle viiden pisteen päähän Interistä ja Ilveksestä. Interin päävalmentaja Jose Riveiro tietää kuitenkin vastustajan vaarallisuuden.

– KuPS on vaikea vastustaja, koska he ovat niin fyysinen joukkue. Heillä on pitkiä ja vahvoja pelaajia, jotka auttavat KuPS:aa vaikeuttamaan vastustajan jokaista liikettä. Vierasottelu Kuopiossa ei todellakaan tule olemaan helppo, vaikka he ovatkin menettäneet pisteitä europelien aikaan. Pisteiden menettäminen europelien aikana on melko tavallista suomalaisille joukkueille ja meidän täytyy toisaalta olla tyytyväisiä omiin tuloksiimme.

- Tulosten saamisen ohella nyt meidän täytyy parantaa myös omaa suoritustamme, Riveiro painottaa.

KuPS:lta hyökkääjä Lucas Rangel on parhaillaan kahden ottelun mittaisessa pelikiellossa HIFK-ottelussa saadun punaisen kortin johdosta, eikä siten pelaa FC Inter- ja Ilves-otteluissa.

Interin Juuso Hämäläisellä puolestaan täyttyi korttitili edellisessä pelissä. Tämän lisäksi Interiltä puuttuu kokoonpanosta Niilo Mäenpää IFK Mariehamn -ottelussa tulleen iskun vuoksi. Siirtoikkunan viime hetkillä Interin joukkue on täydentynyt muutamilla pelaajilla. Lainalla AC Kajaanissa ollut Lassi Viholainen palasi Interin vahvuuteen. Tämän lisäksi seura solmi pelaajasopimukset keskikenttäpelaaja Anthony Annanin ja vasemman laidan Connor Ruanen kanssa.


KuPS-FC Inter Savon Sanomat Areenalla lauantaina 10.8. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut