AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

11

(0-1)

Yleisöä 2029

HIFK
4-4-2
vko.30 // 3.8.2019

Ennakko: KuPS-HIFK

Ennakko: KuPS-HIFK

KuPS isännöi sunnuntaina HIFK:ta ja vierasjoukkue pääsee ottelumatkasta huolimatta levänneempänä kamppailuun.

HIFK kohtaa kovassa ottelutahdissa olevan KuPSin, joka torstaina pelasi erittäin tiukan kotiottelun Legia Varsovaa vastaan Eurooppa-liigan karsinnoissa. Kuopiolaisilla oli torstaina edelleen paljon pelissä, sillä ensimmäisen osaottelun tulos oli 1-0 puolalaisten hyväksi Varsovan illassa.

Sarjassa yhdeksäntenä oleva HIFK lähtee otteluun kahden ottelun voittoputkessa, ja viime kierroksella IFK Mariehamn kaatui komeasti Ahvenanmaalla lukemin 1-3. Tämä oli HIFK:n tämän kauden ensimmäinen vierasvoitto, joka tuli erittäin hyvään paikkaan, sillä Kuopio on perinteisesti ollut HIFK:lle vaikea paikka pelata. Joukkueet ovat kaudesta 2015 lähtien kohdanneet neljä kertaa Savon Sanomat Areenalla, ja KuPS on näistä otteluista voittanut jokaisen.

– Olemme huomenna kovan haasteen edessä, mutta tiedossamme on, että meillä on mahdollisuudet voittoon jos pelaamme niin hyvin kuin tiedämme pystyvämme. Viime ottelussa rikottiin ennätyksiä, kun vihdoin voitimme vieraskentällä ja kun saimme tehtyä kolme maalia, toteaa HIFK:n päävalmentaja Tor Thodesen.

Hiukan miettimistä Thodesenilla on joka tapauksessa kokoonpanon kanssa.

- Macario (Hing-Glover) ja Sakari (Tukiainen) ovat sunnuntaina sivussa, mutta toivon mukaan käytettävissä seuraavassa ottelussa. Lisäksi Matias (Hänninen) on pelikiellossa, Thodesen kertoi.

KuPS jatkaa menestyksekästä Veikkausliigakauttaan voitontahtoisin mielin. Seuran viesti on, että kaikki keskittyminen kohdistetaan liigan loppukauteen mahdollisimman hyvän sarjasijoituksen saavuttamiseksi.

KuPS:n keskikenttäpelaajan Ville Saxmanin yhden ottelun mittainen pelikielto on päättynyt ja Saxman on jälleen valmennusjohdon käytettävissä.


KuPS - HIFK Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 4.8. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut