AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

10

(0-0)

Yleisöä 2475

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.30 // 3.8.2019

Ennakko: FC Inter-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Inter-IFK Mariehamn

FC Interin osalta Veikkausliigan runkosarjan viimeinen kuukausi pyörähtää huomenna käyntiin kotipelillä IFK Mariehamnia vastaan.

IFK Mariehamnilla on alla kitkerä 1-3-kotitappio HIFK:lle ja pisteitä tarvitaan kipeästi, jotta taistelu paikasta kuuden parhaan joukossa runkosarjassa jatkuu.

Inter vei joukkueitten kauden ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä maalein 2-1. IFK:n päävalmentaja Peter Lundberg kehuukin vastustajaa.

- He ovat pelanneet hyvän kauden, etenkin hyökkäyspelin osalta. Inter näytti todella hyvältä europelissään ja on ottanut monta hyvää voittoa liigassa, Lundberg arvioi.

Inter lähteekin otteluun hyvistä asetelmista, sillä joukkue on voittanut neljä viidestä viimeisestä ottelustaan. Ainoa tappio joukkueelle tuli Brøndby-vierasottelusta Eurooppa-liigan karsinnoista. Viime kierroksella Inter haki täydet pisteet Rovaniemeltä 2-0-voitolla RoPS:sta. Ottelun jälkeen Interin päävalmentaja Jose Riveiro oli kuitenkin kaikkea muuta kuin tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen.

– Rovaniemellä kenttä on hidas ja osittain siksi emme pystyneet parempaan tempoon. Lisäksi RoPS pelasi melko varovaisesti ja matalalla. Silloin hyökkäämisestä tulee vaikeaa ja tulee tunne, ettet pelaa hyvin. Joukkueen täytyy pelata äärirajoilla pystyäkseen pelaamaan nopeasti. Silloin tulee lopulta virheitä, jotka johtavat vastahyökkäyksiin. Kuvittelet kontrolloivasi peliä, mutta oikeasti vastustaja kontrolloi sitä enemmän, Riveiro kuvailee edellistä kamppailua.

Sunnuntaina Veritas Stadionilla espanjalaisvalmentaja uskoo näkevänsä erilaisen ottelun.

– Pelaamme nyt kotona ja pelkästään olosuhteet vaikuttavat siihen, että tulossa on erilainen ottelu. Pystymme pelaamaan kotikentällä nopeammin. Emme tiedä tarkalleen, millaisella pelisuunnitelmalla maarianhaminalaiset tulevat, mutta erityisesti he ovat hyviä puolustuksen organisoinnissa.

- Meillä on kuitenkin hyvä harjoitusviikko takanamme ja pystymme varmasti pelaamaan isoimmalla vaihteella sunnuntaina, Riveiro ennakoi.

IFK:lle Inter on lyhimmän ja helpoimman vierasmatkan päässä ja sama koskee luonnollisesti myös kannattajia, joita onkin Turkuun saapumassa runsain joukoin. Lundberg uskoo tämän olevan iso apu pistejahdissa.

- Joka kerran kun paikalla on paljon kannattajia joukkue tuntuu saavan ylimääräistä potkua. Uskon että voimme saada sen tarvittavan pienen lisän, kun katsomosta tulee tukea.

Pelaajatilanne Interillä on otteluun lähdettäessä erinomainen. Kun myös viime ottelut väliin jättänyt Mika Ojala on jälleen valmennuksen käytettävissä, ei joukkueella ole tällä hetkellä ainoatakaan poissaolijaa. Myös IFK:n pelaajatilanne sunnuntain ottelun alla on erinomainen, sillä varmoja poissaolijoita ei ole vieraillakaan ainoatakaan.


FC Inter - IFK Mariehamn Veritas Stadionilla sunnuntaina 4.8. kello 18.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Interin verkkosivut, Nya Åland