AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

13

(1-1)

Yleisöä 1403

HIFK
4-4-2
vko.29 // 27.7.2019

Ennakko: IFK Mariehamn-HIFK

Ennakko: IFK Mariehamn-HIFK

Kaimaseurojen kauden toinen kohtaaminen nähdään sunnuntaina Wiklöf Holding Arenalla IFK Mariehamnin isännöidessä HIFK:ta.

Maarianhaminan vieraskenttä on kautta Veikkausliigahistorian ollut HIFK:lle mieluisa paikka pelata. Joukkueet ovat kohdanneet Veikkausliigassa viisi kertaa Maarianhaminassa, ja näistä otteluista HIFK on voittanut yhden, sekä pelannut kaksi tasan.

Mainitsemisen arvoista on myös, että HIFK:n ensimmäinen Veikkausliigaottelu keväällä 2015 pelattiin Maarianhaminassa, ja silloin tuloksena oli tasapeli lukemin 1-1.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kerran, kun pisteet tasattiin Helsingissä toukokuussa lukemin 1-1. Nyt IFK Mariehamnilla on neljän ottelun tappioton putki alla, kun se on pelannut tasan KuPS:aa ja FC Honkaa vastaan, sekä voittanut RoPSin ja KPV:n.

– Maarianhaminaan matkustaminen on tietysti erilaista kuin muihin vieraspeleihin, mutta se kuuluu asiaan. Uskoisin, että suurin osa joukkueista matkustavat sinne pelipäivänä. Meillä on ollut hyvä treeniviikko, ja tietysti tunnelma on aina parempi treeneissä, kun alla on voitto edellisestä pelistä.

- Tämä ottelu on meille kuuden pisteen ottelu, sillä voitolla kaventaisimme eroa huomisen vastustajaan, kun taas häviöllä tämän eron kurominen kiinni olisi jo erittäin vaikeaa. Huomisesta pelistä sivussa ovat Riku Selander ja Toró, jotka molemmat ovat pelikiellossa, kertoo HIFK:n päävalmentaja Tor Thodesen.

Kotijoukkue IFK Mariehamnilta on varmuudella sivussa pelikieltoa kärsivä keskikentän Robbie Crawford.


IFK Mariehamn-HIFK Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 28.7. kello 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut