AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3

02

(0-0)

Yleisöä 3083

FC Lahti
3-4-3
vko.29 // 25.7.2019

Ennakko: SJK-FC Lahti

Ennakko: SJK-FC Lahti

SJK ja FC Lahti kohtaavat perjantaina viikonlopun Veikkausliigakierroksen avausottelussa OmaSp Stadionilla ja voitolla SJK voisi nousta ainakin väliaikaisesti tasapisteisiin sarjakärjen kanssa.

SJK on vahvassa vireessä ja joukkue on voittanut heinäkuun neljästä ottelustaan kolme. Viimeksi kaatui Pohjanmaan derbyssä KPV vieraissa niukasti 2-1. Päävalmentaja Alexei Eremenkon mukaan perjantaina on kuitenkin pystyttävää parempaan.

SJK ja FC Lahti ovat kohdanneet toisensa 18 kertaa kaudesta 2014 alkaen Veikkausliigassa, Suomen cupissa ja Liigacupissa. Niistä FC Lahti on voittanut seitsemän ja peräti kahdeksan kertaa on pelattu tasan. SJK on voittanut vain kolme kertaa. Tällä kaudella pelattu ensimmäinen kohtaaminen Lahdessa päättyi 1–1-lukuihin. Jo historian valossa Kuhnurit ovat siis SJK:lle vaikea vastus.

- Perjantain pelistä tulee myös kova ottelu siksikin, että on luvattu lähes kolmeakymmentä astetta lämpöä ja kentän pinnassa lämpötila on vielä paljon enemmän. Siksi siitä tulee raskasta molemmille joukkueille. Meidän täytyy pelata älykkäästi ja ottaa keli huomioon valmistautumisessa, Eremenko arvioi sään merkitystä.

- Se on molemmille joukkueille tärkeä peli, sillä myös FC Lahti tarvitsee kipeästi pisteitä. Me lähdemme kuitenkin siitä, että me haluamme pitää saldomme kaikissa lopuissa kotiotteluissa puhtaana ja aiomme hoitaa tämän pelin.

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä odottaa tiukkaa ottelua.

- SJK:n edelliset pelit ovat menneet tuloksellisesti hyvin. He ovat ottaneet hyvin pisteitä ja he ovat lähellä sarjakärkeä. Heillä on vire päällä ja he ovat saaneet onnistumisia, joten odotettavissa on vaikea peli. Olemme pyrkineet valmistautumaan hyvin ja haluamme olla pallollisesti parempia kuin Vaasassa. Puolustuspelimme on tiivistynyt, mutta jokaisella osa-alueella pitää pystyä parempaan.

- Näemme ottelun mahdollisuutena ja haluamme saada tuloksen. Saamme tuoreita jalkoja, sillä vaivoja on selätetty, Ristilä ennakoi.

Varsin poikkeuksellisella kokoonpanolla KPV-ottelun pelannut SJK saa nyt lisää miehiä riviin. Denys Oliinyk ja Joonas Sundman tekevät paluun kokoonpanoon kärsittyään pelikieltoa edellisessä KPV-ottelussa.

Viime ottelusta puuttuivat myös Moshtagh Yaghoubi ja Billy Ions, joilla molemmilla oli pientä vammaa. Tällä hetkellä kuitenkin ainakin toinen tai jopa molemmat, saattavat olla mukana perjantain ryhmässä. Ionsia on vaivannut koko alkukauden sama vamma, joka aina välillä saadaan kuntoon, mutta se palaa uudelleen ärsyttävästi muutaman pelin jälkeen. Miehelle itselleen tilanne on ollut rankka, mutta hänen omienkin sanojen mukaan uskoa kuntoon tulemiseen kuitenkin on. Varmuudella sivussa ovat ainoastaan Jarkko Hurme ja Boris Kadio, eikä pelikieltojakaan ole enää rasitteena.

Lahden terveystilanne on kohtalaisen hyvä. Muutaman pelaajan pelikunto selviää vasta ottelupäivänä. Varmasti sivussa ovat pelikieltoiset Matti Klinga ja Irfan Sadik. Loukkaantumisten johdosta ottelu jää väliin Tomi Kultilta ja Drilon Shalalta. Lisäksi viikolla Lahden miehistöön liittynyt Altin Zeqiri on yhä FC Espoon mukana.


SJK-FC Lahti OmaSP Stadionilla perjantaina 26.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut